Влада

Віце-прем’єр-міністр назвав запуск онлайн-платформи «Прозора ДАБІ» знаковою подією на будівельному ринку

26 September 2018, 15:40

Онлайн-платформа «Прозора ДАБІ» усуває чиновника з дозвільних процедур у будівництві.

Про це віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив під час презентації онлайн-платформи проходження дозвільних процедур у будівництві «Прозора ДАБІ» - повідомляє 26 вересня прес-служба віце-прем’єра.

«Сьогодні – знакова подія на будівельному ринку: запуск онлайн-платформи «Прозора ДАБІ», яка була розроблена за ініціативи Мінрегіону спільно з Державною архітектурно-будівельною інспекцією. Відтепер кожен забудовник, а головне інвестор, зможе побачити в онлайн-режимі, де знаходиться його документ, в якому стані його розгляд і які рішення були прийняті. Ми рухаємося до європейських стандартів», – зазначив Геннадій Зубко.

Він наголосив, що система дозволить чітко зрозуміти, на якому рівні відповідальності і де саме знаходиться прийняття рішень, що унеможливлює зловживання.

«Ми повністю усуваємо процедуру походів забудовників до чиновника і переводимо їх взаємодію в електронну площину. Іншими словами, максимально децентралізуємо функції держархбудконтролю. Онлайн-платформа «Прозора ДАБІ» дуже важлива і для людей, які часто виступають проти незаконних забудов. Відтепер вони зможуть побачити, що саме відбувається на їх території і яким чином приймаються рішення», — сказав Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що в понеділок, 1 жовтня, на погоджувальній нараді з керівниками парламентських фракцій буде внесений до порядку денного проект закону 7266/1 «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо передачі, припинення або тимчасового зупинення повноважень органів державного архітектурно-будівельного контролю). Він дасть можливість підсилити контроль за органами архітектурної інспекції, які отримали повноваження на місцевому рівні.

«Прийняття Парламентом закону дасть можливість інвестору і законослухняному забудовнику рухатися в рамках діючого законодавства і не перебувати під тиском чиновників. З іншого боку – примусить інших забудовників будувати за європейськими правилами і нормами», – зазначив Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, 6 липня 2016 року Державна архітектурно-будівельна інспекція та Державне агентство з питань електронного урядування презентували ще одну електронну послугу в будівельній сфері – подача документів для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів IV і V категорій складності та внесення змін до переліку видів робіт провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів IV і V.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДАБІ Зубко будівництво  
Матеріали по темі