Влада

​Депутат Житомирської міськради заявив про «зґвалтування» системи ProZorro під час закупівлі мультимедійного обладнання для шкіл

27 September 2018, 10:37

Депутат Житомирської міськради Олександр Рибак (фракція Об’єднання «Самопоміч»), який входить до депутатської групи з контролю за використанням бюджетних коштів, заявив про змову на торгах під час закупівлю мультимедійного обладнання для шкіл.

Про це він заявив під час виступу на початку чергової сесії міської ради 27 вересня.

«Наше звернення буде називатися «звернення про зґвалтування», не людини, а системи ProZorro. Останнім часом ми звернули увагу на збільшення кількості скарг щодо закупівлі мультимедійного обладнання для шкіл Житомира. Ми з’ясували, що навчальні заклади мали закупити мультимедійні дошки та обладнання, на які ми виділяли з бюджету більше 3 млн грн. За дивним збігом обставин всі школи вирішили закупити дошки конкретної моделі, відкидаючи пропозиції аналогічного обладнання. На думку учасників торгів та членів нашої групи, були порушені самі принципи системи ProZorro. Наведена інформація дає нам право вважати, що має місце змова», - сказав Рибак.

Він попросив мера перевірити наведені факти і вжити необхідних заходів, бо у переважній більшості шкіл мультимедійне обладнання встановлював один ФОП з міста Житомира.

Детальніше дивіться в сюжеті

Нагадаємо, у Житомирі коштів з міського та державного бюджетів, виділених на «Нову українську школу», вистачить лише для першочергових потреб, тому в департаменті освіти нагадали про спецрахунки для батьківської допомоги, які продовжують діяти в школах.

Як повідомляв Житомир.info, на червневій сесії з міського бюджету Житомира виділили 11 млн 447 тис. 102 грн на забезпечення фінансування заходу «Нова українська школа», з них 1 млн 592,1 тис. грн – на закупівлю дидактичних матеріалів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія мультимедійне обладнання ProZorro  
Матеріали по темі