Влада

У Житомирі Басейнове управління водних ресурсів річки Прип'ять приймає кандидатури до басейнової ради

28 September 2018, 15:29

Відповідно до організаційної структури, затвердженої наказом Державного агентства водних ресурсів України, обласним центром розташування Басейнового управління водних ресурсів річки Прип'ять визначено місто Житомир з відповідними одиницями управління: Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області та Регіональний офіс водних ресурсів у Рівненській області.

Про це 28 вересня повідомляє прес-служба Басейнового управління водних ресурсів річки Припять.

«Житомирське обласне управління водних ресурсів визначено Басейновим управлінням водних ресурсів річки Прип'ять (БУВР Прип'яті). У межах Житомирської області реалізовуватиме державну політику у сфері розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів — Басейнове управління водних ресурсів річки Прип'ять», - йдеться у повідомленні.

Басейнова рада річки Прип'ять є консультативно-дорадчим органом у межах території річкового басейну. Робота басейнової ради буде направлена на співпрацю центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування , підприємств, установ, організацій та водокористувачів у забезпеченні досягнення «доброго» екологічного стану річкового басейну Прип'яті.

Пропозиції щодо кандидатур до складу басейнової ради приймаються до 04.10.2018 на адресу: Басейнове управління водних ресурсів річки Прип'ять, вул. Київська, 81, м. Житомир, 10001; тел./факс (0412) 36-14-59, е-mail: buvr.zt@ukr.net

«Надання кандидатур здійснюється шляхом подання заяви разом із супровідним листом від організації, яку кандидат представляє. Інформацію про дату, час і місце проведення установчих зборів буде розміщено на офіційних сайтах Держводагентства та Басейнового управління водних ресурсів річки Прип'ять у рубриці «Басейнові ради» після 5 жовтня 2018 року», - зазначається у повідомленні.

Довідка: З прийняттям Закону України від 04 жовтня 2016 р. №1641-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження інтегрованих підходів в управління водними ресурсами за басейновим принципом» створені законодавчі передумови реформування системи управління водними ресурсами шляхом переходу від адміністративно-територіального до басейнового управління, при якому одиницею управління є район річкового басейну. Головною метою впровадження басейнового принципу управління водними ресурсами є досягнення «доброго стану» водних ресурсів.

Згідно статті 13¹ Водного кодексу, в Україні встановлено 9 районів річкових басейнів. У межах встановлених річкових басейнів виділено 13 суббасейнів, які координуватимуть роботу 15 регіональних офісів водних ресурсів. Визначення центрів розміщення басейнових управлінь здійснювалось за типовими для річкових басейнів характеристиками водозбірної площі, умовами формування основного стоку всього басейну, основними характеристиками водокористування та гідрографічною мережею.

Відповідно до організаційної структури затвердженої наказом Державного агентства водних ресурсів України обласним центром розташування Басейнового управління водних ресурсів річки Прип'ять визначено місто Житомир з відповідними одиницями управління: Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області та Регіональний офіс водних ресурсів у Рівненській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держводагентство річка Прип'ять басейнова рада 
Матеріали по темі