Події

В Житомирській області судитимуть водія Yamaha, який намагався дати патрульним 2 тис. грн хабара

28 September 2018, 18:37

Бердичівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом надання службовій особі неправомірної вигоди, за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Про це 28 вересня повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що у вересні цього року, у м. Андрушівка, інспектори патрульної поліції під час патрулювання, близько 1 год. ночі, на одній із вулиць виявили моторолер «Yamaha» без номерних знаків. Коли ж водію моторолера, який за зовнішніми ознаками був ще й у стані алкогольного сп’яніння, пояснили про вчинене ним порушення правил дорожнього руху та про складення адміністративного протоколу, він намагався надати патрульним інспекторам неправомірну вигоду на суму 2 000 грн, щоб уникнути адміністративної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало місцеве відділення поліції під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури. У ході досудового розслідування особа повністю визнала свою вину.

«Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Андрушівського районного суду. Публічне обвинувачення підтримуватиме Бердичівська місцева прокуратура», - інформує обласна прокуратура.

Зазначимо, що покарання за ч.1 ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) – штраф від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Як повідомляв Житомир.info, прокуратура у вересні 2018 року інформувала про суд над водієм з Вінницької області, який порушив ПДР і пропонував хабар патрульним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд хабар водій  
Матеріали по темі