Політика

Тарифи ростуть, а зарплати піднімати ні з чого. Працівники «ЖТКЕ» розповіли нардепу Вікторії Войціцькій про складнощі роботи

29 September 2018, 10:04

Проблеми енергетичної галузі загалом та критичну ситуацію з кадрами на своєму підприємстві обговорили представники колективу КП «Житомиртеплокомуненерго» 28 вересня під час зустрічі з народним депутатом України від фракції «Об'єднання «Самопоміч», Вікторією Войціцькою.

Зокрема, повідомили про тривалу боротьбу з ПАТ «Житомиргаз» через прийнятий НКРЕКП «Кодекс систем розподілу». Представники підприємства запевнили, що між компаніями відсутня належна співпраця, через що виникає чимало проблем: блокується робота теплоенергетиків, затягуються питання по виготовленню технічно-проектної документації. Як наслідок −в опалювальний сезон без попереджень проводяться відключення від газу котелень, що подають тепло у соціальні установи та житлові будинки. Причому, такі раптові відключення газу можуть призвести до техногенних катастроф як то вибуху котла у котельні.

Керівник КП «ЖТКЕ» Дмитро Рогожин називає таку діяльність газової компанії саботажем. Він розповів про ситуацію з лічильниками газу на котельнях: «Півроку тому на одному з наших об’єктів ми встановили лічильникз дистанційним обліком газу, за власні кошти. Пройшло півроку і ПАТ «Житомиргаз» вимагає встановити там новий лічильник, який виготовляється на підприємстві підконтрольному Д.Фірташу. Це саботаж!».

Спілкуючись з колективом підприємства, Вікторія Войціцька поділилась власним досвідом боротьби із газовиками. Зокрема, розказала, як вона намагається відстояти справедливість у відносинах з компанією, що постачає газ до її домівки: вона отримала платіжку на не спожитіпонад півтори тисячі кубометрів газу, яких не існує навіть за показниками її лічильника.

Працівники «ЖТКЕ» також поділилися проблемами, які найбільше їх турбують, а найважливіша з них - це масовий відтік кадрів: «У нас брак спеціалістів: Польща та приватні компанії забирають наших спеціалістів, даючи їм більші зарплати». Говорячи про зарплату та тариф на тепло з його складовими, працівники «ЖТКЕ» пояснили, що вони є заручниками НКРЕ КП, яка не дає їм можливості зробити на підприємстві гідні зарплати.

Коментуючи цю ситуацію, Дмитро Рогожин зазначив: «Ми не можемо зупинити відтік кадрів у Польщу та приватні підприємства. 2 роки тому у нас було 8 спецбригад, сьогодні залишилось 2. Ця проблема по всій Україні. У нас токарі, слюсарі та зварювальники на вагу золота».

Обговорюючи з колективом шляхи вирішення цієї проблеми, нардеп Войціцька запропонувала включити у складову тарифу за тепло видатки на фінансування навчання по підготовці нових кадрів, стимулюючи молодь після школи йти у ПТУ та здобувати профтехосвіту.

Також представники колективу розповіли, що мають проблем з боргами населення за газ, і робота Державної виконавчої служби у цьому плані є не ефективна, а витрати на судові позови – зависокими.Дмитро Рогожин зазначив: «Щоб подати позов на одного боржника підприємство має сплатити судовий збір 1670 грн, щоб подати позов на 500 боржників – ми маємо витратити 1 мільйон гривень».

Після тривалих дискусій,нардеп Войціцька попросила колектив підготувати інформацію з своїм баченням у вирішенні наболілих проблем та пообіцяла допомогти їм у цьому. Також вона заявила, що почуті питання вона озвучить у парламенті на брифінгах перед загалом.

Прес-служба обласної організації Об’єднання «Самопоміч»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго Самопоміч Войціцька нардеп  
Матеріали по темі