Місто

У Житомирі вдруге провели науково-технічний фестиваль Space Tech Fest

29 September 2018, 14:38

Різноманітні роботи, симулятори, літальні апарати та військова техніка – все це можна побачити і випробувати на фестивалі Space Tech Fest, який вже вдруге проводять у Житомирі. На території Житомирського технологічного університету зібрали найцікавіші експонати та розробки і дозволили їх тестувати відвідувачам, щоб продемонструвати - наука і техніка стрімко рухається вперед і вже зараз активно використовується у всіх галузях.


Роботи, які здатні виконувати різноманітні команди, рухатися, переносити вантажі або використовуватися у будівництві - збирають навколо себе безліч глядачів. Цього слона розробили діти.

«Ми вдруге маємо нагоду брати участь в Space Tech Fest, хочемо здивувати гостей розробками, які збирали нашістуденти. Зібрали слона, він також функціональний, піднімає гирьку, видає звуки, програмується досить нескладно», - розповідає учасниця фестивалю Любов Трибун.

«Він пересувається, більше схожий на новонароджене слоненя але він пересувається і це добре», - додає Станіслав Гуменюк.

На фестивалі є кілька десятків різноманітних локацій, де можна створювати нові вироби або за допомогою віртуальної реальності вивчати космос.

За допомогою симуляторів можна відчути себе пілотом військового літака або водієм тролейбуса.

«Це симулятор житомирського тролейбуса. Це 7-й маршрут, тут ви можете доїхати з вокзалу до Маликова», - зазначає студентка ЖДТУ Олександра Доценко.

«Дороги намальовані майже так, як у Житомирі, але вони гарно заасфальтовані, бо вони - свіжі, асфальт свіжий у нас. Симулюється керування повне тролейбусом, зупинки, світлофори, штанги, які можуть спадати. Тобто такий симулятор, який може використовуватися як для гри, так і для навчання майбутніх водіїв», - викладач Житомирського державного технологічного університету Олег Власенко.

Відвідувачі фестивалю зізнаються: тут будь-хто знайде для себе щось вражаюче

«Це дуже незвичайно, що все це можна спробувати. Що ти ще може не про все знаєш, а тут ми можемо і спробувати,іподивитися на власні очі. І я дівчина, яка не дуже захоплювалася і любила техніку, вона мені дуже подобається зараз», - ділиться враженнями відвідувачка фестивалю Анастасія Оринська.

На фестивалі буде цікаво, як дорослим, так і дітям.

«І для батьків є дуже багато цікавих локацій, де вони можуть побачити безпілотні літальні апарати, дрони, сучасну робототехніку, і для діток це якраз є локація з конструкторами «Лего», 3D-ручками, де вони можуть конструювати якісь моделі і проявити свою творчість. Тому ідея фестивалю така, що ц має бути свято для усієї родини», - розповідає ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

Попри те, що програма фестивалю розрахована до 17.00 організатори переконують - працюватимуть до останнього відвідувача.

Як повідомляв Житомир.info, перший Space Tech Fest відбувся в ЖДТУ на початку листопада 2017 року. \

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка техніка ЖДТУ Євдокимов винахід  
Матеріали по темі