Місто

Житомиряни разом із чотирилапими друзями долучилися до всеукраїнської акції «Марш за права тварин»

30 September 2018, 14:30

Опівдні 30 вересня 2018 року на Михайлівській поблизу магазину «Спорттовари» зібрались кілька десятків людей. Усі вони прийшли, щоб приєднатись до маршу за права тварин.

«Сьогодні зібрались люди не тільки в Житомирі, а по всій Україні. Зібралися активісти, волонтери і просто жителі всіх міст в підтримку прав тварин, які теж є живими істотами, які мають серце і душу, які теж вміють любити, мають емоції але, на жаль, вони не мають голосу. Сьогодні наша мета -вийти за їх права, за їх життя. Ми виходимо і хочемо бути їх голосом», - розповідає громадська активістка Олена Станішевська.


Разом із плакатами та своїми домашніми улюбленцями учасники акції кілька разів пройшли вулицею Михайлівською, вигукуючи гасла «Україна – гуманна країна», «Ми за цирк без тварин» та «Хутро – криваве жлобство». Серед плакатів також були помічені транспаранти із написом «Житомирщина проти хутряних ферм». Активісти пояснюють: тримають питання створення подібних ферм на контролі і намагаються застосувати усі доступні важелі впливу, щоб не допустити створення такого виробництва у Житомирській області.

«У нас навіть є гарна новина: була петиція проти хутряних ферм і за кілька тижнів вона зібрали 25 тисяч підписів необхідних для розгляду у Верховній Раді», - каже Олена Станішевська.

«Питання не «заглохло», воно постійно на контролі у волонтерів, при чому у зоозахисників як в Житомирі, так і в Києві. Більш того, волонтери та зоозахисники домоглися того, щоб влада прислухалася і взяла це питання на обговорення. Воно буде виноситься на обговорення вже більш високо, у Верховній раді», - додає голова ГО «Громадська міська організація захисту прав тварин» Тетяна Рисіч.

Учасники акції кілька разів пройшли вулицею Михайлівською, охоче пояснювали перехожим мету акції та збирали підписи в підтримку петиції проти будівництва хутряних ферм на Житомирщині.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2017 року марш за права тварин у Житомирі зібрав більше сотні людей. В червні 2018 люди з плакатами «Залиш хутро тварині» пройшлися вулицями Житомира та зібрали підписи проти будівництва норкової ферми. У Житомирській ОДА пояснили, що чинне законодавство не забороняє в Україні будівництво ферм для вирощування норок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція тварини хода хутряна ферма хутро  
Матеріали по темі