Суспільство

Житомирське «Полісся» поступилось НК «Верес» через «провали» у першому таймі. Огляд матчу

1 October 2018, 14:07

У суботу 27 вересня житомирський ФК «Полісся» в 11 турі чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги поступився рівненському Народному клубу «Вересу» із рахунком 0:1.

Житомиряни розпочали поєдинок доволі впевнено, команда контролювала м’яч і намагалась розхитати захист суперника, щоб знайти вільні шпарини в оборонних редутах рівнян. Втім, після першої десятихвилинки гравці «Вереса» перебрали на себе ініціативу, і команда Олега Шандрука заграла першим номером, притиснувши «Полісся» до власних воріт.

Результат такої облоги не змусив довго себе чекати. Після подачі із лівого флангу півзахисник житомирського «Полісся» Ярослав Захаревич ледь не «зрізав» м’яч у власні ворота. Голкіперу житомирян Олегу Мозілю довелось в пожежному порядку рятувати команду від автоголу. Втім, рівняни швидко зорієнтували у штрафному майданчику суперника: Максим Боровець в один дотик віддав навісну передачу на Антона Яременка, який опинився сам-самісінький на лінії воротарського майданчика. Не зустрівши жодного опору на другому поверсі від Кузнєцова, який забув про нападника рівнян, той відправив м’яч у сітку воріт.


Після пропущеного м’яча житомиряни кілька разів намагались швидко вийти із оборони в атаку, але дуже часто ці спроби закінчувались неточними передачами.

Схоже, що в перерві Анатолій Безсмернтий знайшов необхідні слова, оскільки в другій половині зустрічі житомиряни виглядали значно впевненіше. «Поліські вовки» мали кілька непоганих нагод відновити статус-кво. Спочатку Скепський потужно пробив під перекладину, і лише відмінна гра голкіпера рівнян врятувала «Верес» від пропущеного м’яча. Ще одну нагоду мав капітан «Полісся» Ігор Чередніченко, після розіграшу штрафного та серії рикошетів центрбек житомирян потужно пробивав по воротах Ігоря Фіяла. Однак в останню секунду йому завадив забити з забійної позиції рівненський захисник Олександр Логінов.

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «Вереса» – 0:1.

«Звичайно, ми знали, що «Полісся» на сьогодні - збалансована команда. Вони, як і ми, підсилились під час початку сезону, і ми розуміли, враховуючи останні зіграні тури, що гра легкою не буде. Вони набрали багато очок, ми набрали очки. І ми відповідно налаштовувались. Хоча я не скажу, що ми щось поміняли, була планова підготовка. Нічого особливого», - розповів головний тренер НК «Верес» Олег Шандрук.

«Сьогодні ми програли перший тайм. Чому так вийшло і з чим це пов'язано - будемо розбиратися. Другий тайм, я вважаю, що ми виграли. Перший тайм був краще «Верес», другий тайм ми. Але на відміну від нас, «Верес» забив і переміг. Ми не забили, але по другому тайму є оптимізм. Те, що було в першому таймі, звичайно, нікуди не годиться. Зробимо висновки. У другому таймі треба було діяти агресивніше, зліше і тримати боротьбу. Коли ми почали вигравати боротьбу, ми переломили хід матчу. Другий тайм, взагалі провели на половині поля суперника. Не вдалося створити моменти, хоча деякі підлозі моменти були. Але скажу, що по другому тайму ми виглядали добре. Потрібно було додавати в агресії гри. Це все, що потрібно було, тому що в першому таймі багато хлопців просто загубилися. З чим це пов'язано, я навіть не знаю. Розберемося, подумаємо, будемо готуватися далі», - резюмував головний тренер житомирського «Полісся» Анатолій Безсмертний.

Після програшу «жовто-зелені» опустились із другої на третю сходинку, яку вони розділяють саме із рівненським «Вересом». Наступну зустріч підопічні Анатолія Безсмертного проведуть на виїзді проти аутсайдера групи хмельницького «Поділля».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол матч гра "Полісся" "Верес" футбольний клуб ФК  
Матеріали по темі