Місто

У День людей похилого віку бабусі-волонтерки висадили дерева на одній з житомирських алей

1 October 2018, 17:20

За підтримки німецького федерального фонду, до Міжнародного Дня людей похилого віку, в дев’яти містах України взялися висаджувати декоративні дерева. Житомир не залишився осторонь й нові зелені насадження з’являться на алеї по вул. Небесної сотні.

«За підтримки німецького фонду «Пам’ять, відповідальність, майбутнє» ми хочемо висадити в центрі міста десять дерев - катальп і поставити іменну лавочку з іменним написом. Усе це роблять наші волонтери, люди похилого віку. Люди, незважаючи на вік, вони хочуть бути корисні цьому суспільству, хочуть жити, як молодь, що вони потрібні місту», - розповідає керівник благодійної організації «Турбота про літніх» у м. Житомирі Таїса Войцеховська.


На допомогу бабусям-волонтеркам прийшли й колишні військовослужбовці.

«Це люди поважного віку, до того ж це «бабусин батальйон», який не сидить на лавочках. Вони допомагають нам, мені з побратимами, ми всі АТОшники і саме їхній батальйон нам висилав нижню білизну, подушки, закрутки, різні необхідні речі», - каже учасник АТО Олександр Швецов.

«Ми не прийти просто не могли», - додає Володимир Ткач.

Зрештою, озброївшись заступами та саджанцями учасники акції беруться до роботи. Одні готують місцину – домівку для дерева, інші висаджують та загортають. Фахівець з ландшафтного дизайну розповідає: дерево катальпа стане не лише прикрасою алеї навесні, а і зробить гарний затінок влітку.

«У майбутньому дерево розростається до 4-5 м в ширину. На даному місці воно буде давати досить велику тінь, що допоможе людям будь-якого віку присісти на лавочку і відпочити трішечки у тіні. Цвіте воно навесні, схожими квіточками, як каштан, але трішечки крупнішими та ніжнішими на вигляд рожевого кольору», - говорить інженер з ландшафтного дизайну КП «Зеленбуд» Олена Бондарчук.

Враженнями від такого «оновлення» ділиться і волонтерка пані Марія. Жінка переконана: квітуча алея буде до вподоби і молоді, і людям старшого віку.

«Висадка дерев – це дуже потрібно нашому Житомиру, щоб було озеленення, щоб наші старі люди прийшли, сіли, відпочили, подивилися на квіти, дерева», - ділиться Марія Круковська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Швецов Небесна сотня дерева  
Матеріали по темі