Події

У Житомирі водій легковика у 15 разів перевищив допустиму дозу алкоголю і їхав без посвідчення

2 October 2018, 10:40

Водій автомобіля Geely, якого житомирські патрульні зупинили за порушення правил дорожнього руху, їхав без посвідчення та п’яний.

Про це у своєму фейсбук 2 жовтня повідомила прес-служба патрульної поліції Житомира.

«2 жовтня, під час патрулювання по вулиці Вітрука, за порушення правил дорожнього руху патрульні поліцейські зупинили автомобіль Geely. В ході спілкування з водієм транспортного засобу патрульні встановили, що водій не мав при собі посвідчення водія та керував автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння. В присутності двох свідків водій погодився пройти освідування на місці, як наслідок прилад зафіксував результат 3,01 проміле», - поінформували патрульні.

Патрульні поліцейські оформили протокол за статтею 130 КУпАП (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння), який передадуть до суду для прийняття рішення, та винесли постанову за керування транспортним засобом без водійського посвідчення.

Патрульні також зазначають, що в ході нічного патрулювання інспектори виявили 4 водіїв, котрі керували автомобілями з ознаками сп’яніння.

За даними сайту patrul.in.ua, рівень алкоголю у 3 проміле може свідчити про як мінімум 0,5 літра випитого алкоголю міцністю 40%. Згідно з таблицею, рівень у 2,5 - 3,0 проміле свідчить про сильне сп’яніння, а більше 3 – про алкогольне отруєння, критичний стан.

Як повідомляв Житомир.info, за вересень у Житомирі та області зафіксовано 103 випадки керування водіями напідпитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція водій алкоголь  
Матеріали по темі