Політика

«Фонд родини Розенблат» передав гуманітарну допомогу з-за кордону вісьмом лікарням Житомирщини

2 October 2018, 15:55

Сучасні лікарняні меблі, спеціальні ліжка, шафи, стерилізатори, матраци від пролежнів та інше медичне обладнання - усе це гуманітарний вантаж, який 1 жовтня передали вісьмом лікувальним закладам Житомирщини. Це устаткування привіз до Житомира та передав «Фонд родини Розенблат». Зібрали ж його українці, які нині проживають за кордоном. За словами нардепа Борислава Розенблата, котрий є одним із засновників «Фонду родини Розенблат», до збору гуманітарної допомоги долучились німецькі благодійники – німецько-українська асоціація Blau-Gelbes-Kreuz e.V. та Лінда Май, і цей вантаж поїде одразу у вісім лікувальних закладів області.


«Я дякую людям, які перш за все небайдужі до долі України. Це наші громадяни. Хоч вони і виїхали з України багато років тому, але все-таки серцем та душею вони з нами. Дуже багато часу ми витрачаємо, щоб розмитнити цей вантаж, дуже багато потрібно зробити паперів різноманітних. Це викликає дуже багато зусиль. Але я ще раз повторюю, коли ти хочеш зробити добру справу, то в тебе є мета і ти не бачиш перешкод. Для нас це важливо, і ми йдемо вперед», - каже засновник «Фонду родини Розенблат» Борислав Розенблат.

Медики, які приймали гуманітарний вантаж кажуть: подібне обладнання та спеціальні ліжка значно поліпшать матеріальну базу медичних установ.

«У зв’язку із тим, що держава не спроможна забезпечити нас новим обладнанням, меблями, ліжками та іншим устаткуванням, ця допомога є важливою. Ви бачите, що сьогодні прийшло не щось старе, воно прийшло у дійсно доброму стані. І воно буде дуже помічним як для роботи медперсоналу, так і для пацієнтів. Хотілось би відмітити, що завдяки «Фонду родини Розенблат» та особисто Бориславу Розенблату ця допомога госпіталю є системною», - каже головний лікар КУ «Обласний госпіталь ветеранів війни» Павло Журбенко.

«Я хочу зазначити, що ми тут вже не перший раз. Що родина допомагає нашій лікарні постійно, всі наші заявки виконуються і що найцікавіше, мої працівники, водії та наша вантажна машина знає сюди дорогу, як до себе додому. Це свідчить, що це не одноразова акція, а це відбувається постійно. І якщо ви звернете увагу, то усе це важко навіть назвати вживаним. Це все нормальні прилади та меблі для наших хворих», - переконаний головний лікар ЦМЛ №2 Віктор Павлусенко.

За словами благодійників, вони продовжать роботу над збором гуманітарної допомоги за кордоном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі