Влада

У Новограді-Волинському провели громадські слухання щодо повернення місту історичної назви

3 October 2018, 09:41

У місті Новоград-Волинський Житомирської області провели громадські слухання щодо повернення місту історичної назви Звягель.

Про це 3 жовтня повідомив офіційний сайт Новоград-Волинської міськради.

«1 жовтня 2018 року в приміщенні Палацу культури ім. Лесі Українки відбулись громадські слухання щодо повернення м. Новоград-Волинському історичної назви Звягель. Перед початком слухань організатори провели процес реєстрації учасників, на момент початку обговорень зареєструвалась 131 особа», - інформує сайт мерії.

За даними відділу інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради, ще до початку процедури в залі між прихильниками та противниками перейменування спалахнули словесні перепалки та емоційні обговорення. Прибічники ідеї щодо повернення Новограду-Волинському історичної назви Звягель аргументували свою позицію історичними фактами та необхідністю повернення до витоків історії нашого міста.
Противники ж апелювали ідею позицією, що даний процес не вплине на вирішення першочергових проблем громади міста.

«19 вересня 2018 року була створена ініціативна група щодо повернення місту історичної назви Звягель. Ініціативна група нараховує 32 особи, а до її складу входять депутати міської, районної та обласної рад, представники громадських організацій, краєзнавці, письменники, педагоги, директори музеїв, приватні підприємці, лікарі та спортсмени. Головою ініціативної групи є депутат районної ради Віктор Гончарук», - нагадує відділ інформації.

В процесі громадських слухань виступили члени ініціативної групи, що переконували у необхідності перейменування Новограда-Волинського. Вся процедура тривали близько двох з половиною годин.

«По завершенні виступів було обрано лічильну комісію, що відповідала за підрахунок голосів в процесі голосування, головою лічильної комісії було обрано члена виконавчого комітету міської ради, керуючого справами ОСББ «Мікрорайон «Зелені»» Олександра Дюбо. Підсумки голосування виявились наступними:
«За» перейменування міста - 84 голоси;
«Утримались» - 2;
«Проти» - 1», - інформує сайт міськради.

Нині робоча група з питань вивчення громадської думки щодо повернення місту його історичної назви повинна внести на розгляд чергової сесії міської ради відповідний проект рішення з обґрунтуванням пропонованого перейменування та з урахуванням думки членів територіальної громади міста.

За даними мерії, на сайті Новограда-Волинського 041141.com проводиться альтернативне опитування щодо підтримки перейменування міста у Звягель.

«Станом на 2 жовтня в опитуванні взяли участь 446 респондентів. Проти перейменування виступили 74,9% опитаних (334 особи), за перейменування – 22%( 98 осіб), байдуже – 3,1% ( 14 осіб ) опитаних», - інформує міськрада.

Нагадаємо, у 2016 році громада Новограда-Волинського збиралася позбутися «російського» орла на гербу.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році мер Новограда-Волинського запропонував перейменувати Україну, а офтальмолог - підкоректувати державний гімн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перейменування Новоград-Волинський Звягель  
Матеріали по темі