Здоров'я

У Житомирській області 35-річну жінку госпіталізували з підозрою на сибірку

5 October 2018, 13:28

У Коростенькому районі Житомирської області жінка потрапила до лікарні з підозрою на сибірську виразку.

Про це 5 жовтня повідомило головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«04.10.2018 до Коростенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області о 14:10 надійшло термінове повідомлення від Коростенського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» про госпіталізацію 04.10.2018 до інфекційного відділення Коростенської ЦРЛ жительки (35 років) с. Білка Коростенського району з підозрою на сибірську виразку (шкірна форма). Дата захворювання – 01.10.2018, дата звернення – 04.10.2018. За інформацією хворої, з нею проживає лише чоловік», – інформує управління Держпродспоживслужби.

Для проведення розслідування випадку захворювання 4 жовтня було сформовано бригаду зі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» та розпочато роботу в осередку захворювання. Проведені протиепідемічні та протиепізоотичні заходи.

Також у Держпродспоживслужбі повідомляють, що з метою встановлення діагнозу під час розслідування було відібрано біоматеріал від хворої, проби з об’єктів довкілля (ґрунт, вода) для проведення лабораторних досліджень. Наразі дослідження тривають. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році управління Держспоживслужби в Романівському районі попереджало про можливість поширення гнусу в Романівському районі Житомирської області, наголошуючи, що мошки є переносниками збудників різних хвороб, зокрема і сибірки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сибірка Держпродспоживслужба лабораторний центр  
Матеріали по темі