Події

Голова гуманітарної комісії Житомирської облради вимагає розслідування побиття школяра, у поліції кажуть – булінгу не було

5 October 2018, 16:05

5 жовтня депутат Житомирської обласної ради та голова гуманітарної комісії облради Олена Галагуза оприлюднила на своїй сторінці у Facebook інформацію про побиття 8-річного хлопчика в житомирському НВК № 11, зазначаючи, що над дитиною познущалися однолітки.

«7 вересня цього року 8-річного сина Інни побили у ЖНВК 11. Троє хлопчаків на великій перерві підійшли до Савелія і сказали, що він арештований. Відвели у хащі, штовхали і смикали його з усіх боків. Врешті він упав, прикривши руками голову. Тоді хтось вдарив під око, від чого з’явилася гематома. Деякі діти бачили «бійцівський клуб», хтось хотів захистити Савелія, але коли почалося розслідування, ніхто уже не хоче говорити про це. Савелія у медпункт не завели, мамі одразу не подзвонили, директор після вечірнього дзвінка їй сказала, що оскільки п’ятниця, буде займатися тим з понеділка. Щоб ви розуміли, бійка сталася о 10:00, додому школяр прийшов після 16:00, оскільки був ще у групі подовженого дня, а педагоги мовчали і нічого не робили. Найстрашніше інше. Минув час. Мама Інна написала скарги у поліції, чиновникам, зняли побої, а в навчальному закладі почалися фальсифікації, за словами мами: мовляв, у медпункті надавали допомогу, та й взагалі це був… нещасний випадок», – йдеться у дописі.

Олена Галагуза вимагає розслідування ситуації.

«Звертаюся як депутат обласної ради та голова комісії з гуманітарних питань до поліції, управлінь освіти міської ради, ОДА негайно вжити заходів», – написала вона.

У прес-службі ГУНП у Житомирській області Житомир.info прокоментували інформацію, зазначивши, що, відповідно до отриманих відомостей у ході перевірки, дитина отримала травми на уроці фізкультури.

«8 вересня з медичного закладу до поліції надійшло першочергове повідомлення про те, що до них звернулася мама зі школярем, у дитини зафіксовані травми та забої. Згодом до поліції звернулася і мати хлопчика, повідомивши що травми її син отримав у школі. У ході з’ясування всіх обставин правоохоронці з’ясували, що діти не розминулися під час уроку фізкультури, в наслідок чого хлопчик отримав травми. Відомостей про явище булінгу стосовно дитини в ході перевірки не отримано», – поінформували у прес-службі ГУНП.

Нагадаємо, в лютому 2018 року депутат облради Олена Галагуза надала розголосу ситуації у школі села Висока Піч Житомирського району, де учні нарікали на знущання вчителів та зневажливе ставлення директора.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до наказу відділу освіти Житомирської райдержадміністрації, з директором Високопічської ЗОШ №1 Леонідом Фоміненком достроково розірвали контракт та звільнили з посади з 24 травня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття булінг Галагуза НВК 11  
Матеріали по темі