Суспільство

На приміських маршрутах Житомира перевізники збираються підвищити ціну на проїзд

8 October 2018, 13:05

У соцмережі житомиряни та жителі передмістя обговорюють підвищення вартості проїзду на деяких приміських маршрутах, зокрема на № 126 (Тетерівка – Клітчин) та № 104 (Станишівська ЖРЛ – Іванівка), що планується вже цього тижня.

«На 126 маршруті висять оголошення, що з 10 жовтня піднімають тариф. Водій сказав, що ніби на 3 грн», – такий допис у Facebook 8 жовтня залишила Ольга Легенчук.

Пост активно коментують інші користувачі соцмережі, зазначаючи, зокрема, що оголошення про підвищення вартості проїзду з 15 жовтня з’явилися і у маршрутках № 104.

Начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк у коментарі Житомир.info зазначив, що перевізники звертаються в ОДА, повідомляючи про намір підвищити вартість проїзду у зв’язку з подорожчанням паливно-мастильних матеріалів.

«Найближчими днями плануємо збирати перевізників та обговорити це питання. Перевізники звертаються, дають відповідні розрахунки, але якихось рішень стосовно цього на сьогодні немає. Нагадаю, що тепер ОДА не встановлює вартість проїзду, як воно було раніше», – наголосив Роман Крисюк.

Директор ТОВ «ЗАЛІЗНИЙ ПЕГАС» Ігор Бобер, котрий обслуговує маршрут № 126 та кілька інших у напрямку Високої Печі, у телефонній розмові з Житомир.info зазначив, що вартість проїзду дійсно зросте, але не на 3 грн, як того побоюються люди.

«Досі проїзд у наших маршрутках складав 6 грн (за межі міста). Так, з 10 жовтня вартість проїзду підвищиться, але не на 3 грн. Уже є готові розрахунки, відповідно до яких буде встановлена ціна. Але підвищиться вона не на 3 грн, це точно. Буде 7 грн, можливо, 8. Однак, швидше за все, таки 7 грн», – наголосив Ігор Бобер та надіслав до редакції оголошення, які розклеїли у маршрутках.

У ПП «ПАТП – 2007», що обслуговує кілька житомирських приміських маршрутів, в тому числі і № 104, Житомир.info також підтвердили інформацію про намір підвищити вартість проїзду орієнтовно з 15 жовтня. За словами перевізника, ціна зросте на 1-2 грн.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир з населеними пунктами району з’єднують 57 приміських автобусних маршрутів, на яких працюють приватні перевізники. Хто обслуговує приміські маршрути та скільки договорів з перевізниками вже розірвали, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка перевізник  
Матеріали по темі