Політика

Які проекти бюджету участі підтримують депутати Житомирської міської ради

8 October 2018, 15:01

З 1 по 10 жовтня у Житомирі триває голосування за проекти бюджети участі, яких цього року 80.

Кожен житомирянин може обрати два великих (до 1,5 млн грн) та два малих (до 500 тис. грн) проекти та віддати за них свій голос. Автори проектів до агітації цього року підготувалися заздалегідь, роздрукувавши агітка та навіть зробивши презентаційні відеоролики. Не залишилися осторонь й депутати Житомирської міської ради, які на своїх Facebook-сторінках агітують за конкретні проекти.

Ми проаналізували сторінки тих народних обранців, які їх мають та активно ведуть, і зібрали вподобання депутатів.

Найактивніше займаються агітацією депутати від ВО «Батьківщина». Іван Мартинчук наполегливо закликає голосувати за проекти №25, №49, №50 та №52.

Людмила Кропивницька репостить публікації щодо підтримки проектів на Мальованці та Корбутівці - №№28, 41, 48, 73. Нагадаємо, саме по цим проектам координаційна рада обнулила голоси, які були подані 3 жовтня.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк особисто ні за які проекти не агітує, але розміщує на своїй сторінці заклики інших підтримати проекти-фаворити Кропивницької та Мартинчука, проект №21 Валерія Онопрієнка, який є чоловіком депутат міськради від «Батьківщини» Тетяни Онопрієнко, і проект №57, який стосується пам’ятнику Володимиру Шинкаруку на Михайлівській.


Проект №57 та ті, за які агітує Іван Мартинчук, також підтримує секретар міської ради Наталія Чиж (фракція Об’єднання «Самопоміч»), крім того, їй до вподоби пропозиції №66 щодо реставрації літака.


Колишній член фракції ВО «Батьківщина», а нині позафракційний депутат Василь Шевченко агітує за три спортивні майданчики, проекти яких мають номери 84, 85 та 87.


Ще один позафракційний депутат Олександр Величко закликає проголосували за проект №62 – футбольне поле біля школи №10, директором якої він є.


А ось депутат з «Батьківщини» Ігор Скоропад взагалі заявив, що не голосуватиме цього року за проекти бюджету участі, бо в нього «когнітивний дисонанс».

«На минулій комісії з питань ЖКГ та інфраструктури міста розглянули питання щодо звіту про виконання проектів Бюджету участі 2016-2017років. За результатами доповіді маємо наступну картину. З 11 проектів, які були проголосовані у 2016 році, залишилося 10, які реалізовано на протязі 2017 року. Один проект на Замковій Горі знято у зв’язку з необхідністю проведення додаткових археологічних досліджень. Ще один проект виконано таким чином, що тепер його треба продовжувати, але вже не в рамках бюджету участі.. Ну то таке, гроші все одно з одного гаманця...На жаль, реалізація проекту Extrim park відбулася без врахування технічних умов і визначення балансоутримувача. Майданчик залишився без відео нагляду та освітлення і на сьогодні, з причин вандалізму та безгосподарності, він вже потребує певного ремонту. Ще один проект бюджету участі «Житомир – не смітник!» вартістю майже 900 000 грн. взагалі виявився цілком не продуманим і безрезультативним. Хоча фахівці управління запевнили, що буде певне його редагування і що його спрямують у навчальні заклади, тим не менш, факт залишається фактом.

З 13 проектів, що проголосовані у 2017 році, на сьогодні реалізовано або знаходяться у процесі реалізації - 8. По ще 5 проектам, на суму майже 5 млн.грн, роботи знаходяться ще на стадії переговорів з підрядниками або проектантами, і скоріш за все вже не будуть реалізовані у цьому році. У підсумку цей Звіт показав, що багато проблем, які визначилися при чи після реалізації цих проектів, потребують їх вирішення шляхом внесення змін у Положення про БУ та більш прискіпливого відношення управлінь міської ради, Координаційної Ради БУ та громадськості», - пояснив свою позицію Ігор Скоропад.

Станом на 14:00 год. 8 жовтня десятка лідерів голосування виглядала так:


Інтерактивну карту адрес проектів дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році з міського бюджету на реалізацію проектів бюджету участі виділено 15 млн 200 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі депутат  
Матеріали по темі