Події

У селі Житомирської області рятувальники витягли літню жінку з 6-метрової криниці

10 October 2018, 12:08

У Народицькому районі Житомирської області з переохолодженням госпіталізували пенсіонерку, яку рятувальники витягли з криниці.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України у Житомирській області.

9 жовтня о 17:10 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в селі Славенщина Народицького району в криницю, розташовану на території приватної садиби, впала жінка. До місця події було направлено відділення рятувальників 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З'ясувалося, що в криниці на глибині близько 6 метрів знаходиться жінка похилого віку. За словами начальника караулу пожежної частини Юрія Левковського, бабуся вже не реагувала на звукові та світлові подразники.

«Певно, знаходилася вона там чимало часу, доки її виявила донька, яка прийшла провідати матір. Коли ми прибули, жінка стояла по пояс у воді, тримаючись за стінки, і хрипіла, на світло ліхтаря та звукові сигнали не реагувала. Аби дістатися на глибину 6-8 метрів, ми зачепили крюком за край криниці штурмову драбину, а донизу спустили драбину-палку. І так по двох пожежних драбинах відправили туди рятівника найменшої комплекції. Він спустився до потерпілої, одягнув на неї два пожежні пояси, зачепив рятувальну мотузку, і колеги обережно підняли її на поверхню. Сам рятувальник Дмитро увесь час знизу страхував та підтримував бабусю», - розповів Юрій Левковський.

Жінку віднесли до веранди, переодягнули та викликали швидку допомогу. Медики констатували, що вона перебуває в стресовому стані, має сильне переохолодження організму і тому була доправлена до Народицької центральної районної лікарні та в подальшому госпіталізована.

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня 2018 року в селі Зарічани Житомирському районі пожежні рятували 25-річного чоловіка, який упав у криницю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: криниця ДСНС рятувальники  
Матеріали по темі