Місто

Житомиряни можуть проголосувати за кращі проекти бюджету участі онлайн до півночі 10 жовтня

10 October 2018, 20:07

Рівно о 18:00 10 жовтня завершилось офлайн-голосування за кращі проекти бюджету участі Житомира. Цьогоріч участь у голосуванні взяло на 50% більше житомирян, ніж минулого року. Голова координаційної ради Андрій Шелестюк розповідає: цьогоріч не обійшлось без суперечок та скандалів.

«Проголосувало 12 тисяч осіб, це результати станом на 18 годину. Маємо надію, що онлайн люди ще будуть доголосовувати. На це в громадян є право. До 12 години вечора. Загалом віддано вже близько 31 тисячі голосів. Це дуже добрий результат порівняно із минулим роком. Це не 8 тисяч, а 12 - в півтора рази більше. Було, звісно, багато суперечок, багато розмов. Є інформація і для роздумів, і для коригування наших правил, положення», - розповідає Андрій Шелестюк.


Голова коордради каже: деякі запитання виникають до онлайн-голосування, коли проголосувати могли не зареєстровані в Житомирі громадяни.

«В нас в положенні прописано чітко, що голосувати можуть тільки люди зареєстровані в місті Житомирі. Ми отримали інформацію і, на жаль, є підтвердження, що можуть проголосувати люди не зареєстровані в Житомирі. Розробники нас запевнили, що можуть ці голоси відділити. Ми чекаємо перелік людей, які голосували, але не зареєстровані в Житомирі, і потім будемо колективно вирішувати, як діяти далі. Але в положенні прописано чітко: голосувати можуть тільки зареєстровані в Житомирі. Скоріше за все, незареєстровані будуть видалені з переліку голосів», - каже Андрій Шелестюк.

Для того, щоб остаточно з’ясувати, чи відбувались порушення під час онлайн-голосування, потрібно дочекатись висновків фахівців. До того стверджувати щось напевно – зарано, пояснює голова координаційної ради.

«Останні дні не було ніяких відмінусовувань. Ми вирішили, що маємо повністю закінчити голосування, отримати інформацію конкретну та детальну відносно можливих порушень. Потім буде колегіальне рішення координаційної ради», - каже Андрій Шелестюк.

Нагадємо, переможцями цьогорічного бюджету участі Житомира можуть стати 19 проектів. Попередні результати голосування можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі допустила до голосування: 80 проектів. З жовтня студенти фармколеджу масово голосували за 4 проекти бюджету участі, які стосуються мікрорайонів Корбутівки та Мальованки. 4 жовтня під час екстреного засідання Координаційна рада вирішила обнулити голоси, які були подані 3 жовтня за чотири проекти бюджету участі №№ 12, 28, 41 та 73. Також були виявлені махінації під час онлайн-голосування за проекти. 9 жовтня на засіданні бюджетної комісії Житомирської міської ради депутати та секретар міськради сперечалися через зняті голоси за проекти Кропивницьких.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі проект координаційна рада голосування  
Матеріали по темі