Суспільство

​«Конгрес Солідарності Азербайджанців України» надав благодійну допомогу дитячій обласній лікарні

11 October 2018, 09:30

У Житомирській обласній клінічній лікарні наразі триває капітальний ремонт хірургічного відділення №1. Відтепер відремонтоване та оновлене відділення матиме ще й нову мікрохвильову піч та сучасний телевізор. Адже саме з такими подарунками 9 жовтня завітали до обласної дитячої лікарні представники Громадської організації «Конгрес Солідарності Азербайджанців України».

За словами голови КСАУ Ільгара Мамедова, сьогоднішній благодійний захід - свідчення тісних та дружніх стосунків між Україною та Азербайджаном. Адже саме з метою зміцнення дружби цих двох братніх народів й був заснований у Житомирі «Конгрес Солідарності Азербайджанців України», створений до 90-річчя Загальнонаціонального Лідера Азербайджанського Народу Гейдара Алієва.

«Україна та Азербайджан – дружні народи, які поділять політичні погляди один одного, підтримують територіальну цілісність, допомагають в усьому. А тому наша організація завжди готова надати посильну допомогу там, де цього потребують в Україні. Ми допомагаємо школам і лікарням, надаємо допомогу дітям-інвалідам, військовому шпиталю», - розповів голова Конгресу Солідарності Азербайджанців України Ільгар Мамедов й запевнив, що й надалі продовжуватиме благодійну діяльність на Житомирщині.

Заступник голови ГО «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» Ольга Мамедова подякувала медперсоналу Житомирської обласної дитячої лікарні за їхню працю.

«Ви допомагаєте дітям, дбаєте про їхнє здоров’я, рятуєте життя, а це наше майбутнє. Тож ми вдячні за вашу працю та завжди раді долучитись до доброї справи і допомогти, чим можемо», - відмітила Ольга Мамедова.

За словами заступника головного лікаря Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Світлани Русак, подарована побутова техніка вкрай необхідна лікарні, зокрема хірургічному відділенню, де проходять лікування та відновлюють своє здоров’я після оперативного втручання маленькі пацієнти.

«Ми щиро вдячні за те, що відгукнулись на наше прохання допомогти з придбанням необхідної техніки. Тому що, на превеликий жаль, держава не виділяє коштів на такі цілі, лише на медикаменти і харчування дітей. А наші пацієнти – це діти, які потребують сучасних побутових умов, тож телевізор та мікрохвильова піч будуть дуже доречні», - відмітила Світлана Русак.

Завідувач хірургічним відділенням №1 Петро Русак запевнив, що подарована побутова техніка буде встановлена, щойно завершаться ремонтні роботи у приміщеннях, і використовуватиметься для потреб маленьких пацієнтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КСАУ 
Матеріали по темі