Політика

Директор водоканалу про житомирських «активістів»: Вони фінансово мотивовані політичними опонентами міської влади

11 October 2018, 15:09

На сайті «НВ Бізнес» 9 жовтня була опублікована стаття директора комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна під заголовком «Як додатково заробити на водоканалі». В ній, зокрема, мова йде й про місцевих активістів:

За кілька років роботи на Житомирському водоканалі я зустрічався з кількома категоріями людей, які звинувачували мене в корупції.

Перша група – це ті, хто бореться за прозоре, грамотне управління громадським майном. Зазвичай, це свідомі громадяни, найчастіше з-поміж активістів і журналістів. Вони відчувають свою відповідальність за ситуацію в місті, тому намагаються розібратися в тому, які рішення приймаються.

Такі активісти вселяють в мене надію. Їх активність я сприймаю як голос громади. І завжди намагаюсь роз'яснити ту інформацію, яка у них викликає підозри або змушує сумніватись в адекватності прийнятого рішення. Я не шкодую на це часу та зусиль.

Відповідальність перед цими людьми, а таких в Житомирі вже чимало, часто мотивує мене на просвітницьку роботу, на те, щоб пускати цих людей туди, куди доступ їм раніше був штучно обмежений, ходити на ефіри, влаштовувати дні відкритих дверей. Мені щиро подобається, що у нас формується нове покоління громадян. І я радий, що можу стати для них новим керівником комунального підприємства, орієнтованим на свого клієнта - містян.

Але існує також і інша категорія "активістів". Я навмисне взяв їх в лапки тому, що ці люди часто лише імітують зацікавленість. Зазвичай, вони фінансово мотивовані політичними опонентами чинної міської влади. Їх завдання - не в тому, щоб розібратися, якими є плани керівництва водоканалу, а в тому, щоб "розхитати" нинішню вертикаль влади від керівників комунальних підприємств до мера.

У боротьбі за політичні дивіденди вони запускають чутки, часто спотворюють інформацію і не помічають системних змін, які вже відбулися в житлово-комунальному господарстві Житомира.

Знаєте, чому я це пишу? Нещодавно, у мене, як то кажуть "терпець урвався": я виходив з будівлі водоканалу і мені дорогу перегородив чоловік з камерою і ще один з мікрофоном.

"Ви вже купили насоси за гроші Світового Банку?", - накинувся він на мене, немов слідчий.

"Ми не купували насоси. У нас був відкритий тендер на реконструкцію очисних споруд, ви можете ознайомитись з його результати", - якомога спокійніше намагався відповісти. Хоча прекрасно розумів, до чого хилить мій опонент.

Дійсно, я раніше працював в міжнародній компанії, яка поставляє насоси на український ринок. І всі небайдужі та "добре мотивовані" громадяни весь час чекають, коли ж я почну купувати на водоканал насоси ось цієї компанії ...

Інформація про те, що закуповує водоканал, абсолютно відкрита, прозора і підконтрольна. Можна порівняти ринкові ціни і вже тоді приходити і намагатися задавати "гострі" питання...

Повністю читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2018 року директор водоканалу Андрій Нікітін звітував перед активістами про свою роботу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін водоканал активіст 
Матеріали по темі