Влада

Десятьом бійцям-добровольцям з Житомирської області видали посвідчення

12 October 2018, 18:25

12 жовтня, напередодні свята захисників України, у приміщенні прес-центру Житомирської обласної ради відбулося вручення посвідчень бійцям-добровольцям АТО. Вручили посвідчення перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Привітавши бійців-добровольців з прийдешнім святом, Сергій Крамаренко зазначив, що «ці посвідчення – маленький подарунок від обласної влади до свята».

В облраді нагадують, що на 17-й сесії обласної ради 26 липня депутати майже одноголосно прийняли рішення, яким затверджується положення про виготовлення та видачу посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області. Згідно з положенням, посвідчення є офіційним документом, що засвідчує особу, яку визнано бійцем-добровольцем АТО у Житомирській області та є підставою для користування соціальними гарантіями, передбаченими регіональними програмами. Підставою для видачі посвідчення є рішення комісії з визнання бійців – добровольців АТО.

«Процедуру визнання бійцями-добровольцями АТО жителів області, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань, визначає затверджений Порядок. Згідно з Порядком, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань, і яка брала безпосередню участь у бойових діях та надала відповідні документи, що підтверджують факт участі в АТО. На сьогодні комісією визнано бійцями-добровольцями АТО 10 жителів Житомирщини», – інформують в облраді.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2018 року, у День добровольця, близько сотні житомирян зібрались на майдані Корольова біля меморіального знаку Героям Небесної сотні. Після промов та богослужінь, які провели представники різних парафій, організатори мітингу вручили квіти рідним та близьким героїв-добровольців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: доброволець АТО посвідчення  
Матеріали по темі