Влада

Центрвиборчком призначив дату виборів у семи новостворених ОТГ Житомирської області

14 October 2018, 11:39

Центральна виборча комісія призначила перші вибори в 125 ОТГ на 23 грудня.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, – 13 жовтня поінформувала прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Вітаю новостворені громади! Нарешті довгоочікуване рішення ЦВК! Щойно ЦВК призначило перші вибори в 125 ОТГ! Вибори призначені на 23 грудня 2018 року. З 6 листопада стартує виборчий процес!», — написав урядовець.

Зазначимо, що, відповідно до інформації державного сайту України «Децентралізація», у Житомирській області – 52 об'єднані територіальні громади, 7 із них – новостворені, де і пройдуть перші вибори.

У додатку до постанови ЦВК № 156 від 12 жовтня 2018 року «Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 23 грудня 2018 року» вказаний перелік ОТГ, у яких пройдуть перші вибори:

  • Райгородоцька сільська об’єднана територіальна громада (Бердичівський район);
  • Швайківська сільська об’єднана територіальна громада (Бердичівський район);
  • Гришковецька селищна об’єднана територіальна громада (Бердичівський район);
  • Романівська селищна об’єднана територіальна громада (Романівський район);
  • Вчорайшенська сільська об’єднана територіальна громада (Ружинський район);
  • Вільшанська сільська об’єднана територіальна громада (Чуднівський район);
  • Чуднівська міська об’єднана територіальна громада (Чуднівський район).

За інформацією Геннадія Зубка, в Україні станом на 10 жовтня створено 838 ОТГ, 133 з яких очікують на рішення ЦВК про призначення перших виборів. Найбільш активні області у формуванні ОТГ — Житомирська, Хмельницька, Чернігівська, Волинська, Запорізька і Сумська.

Довідково: 12 жовтня Центральна виборча комісія одноголосно прийняла рішення про призначення на неділю, 23 грудня 2018 року, перших виборів у 125 об’єднаних територіальних громадах. До складу цих 125 ОТГ увійшли 534 місцеві ради (міських – 15, селищних – 27, сільських – 492).

Також ЦВК оголосила на цю дату додаткові вибори у 26 об’єднаних громадах. Комісія оголосила початок виборчого процесу з 6 листопада 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня 2018 року Держгеокадастр оприлюднив карту з даними щодо передачі земель у власність ОТГ в розрізі областей, де зазначено, що 28 ОТГ Житомирської області вже отримали 45 тис. га землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК Центрвиборчком вибори ОТГ  
Матеріали по темі