Влада

У Житомирській області ОТГ вже отримали у власність 45 тис. га землі

2 October 2018, 15:18

Станом на 1 жовтня 2018 року 479 об’єднаних територіальних громад отримали у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів загальною площею понад 938,7 тис. гектарів.

Про це 2 жовтня повідомляє прес-служба Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в інформації про проміжні підсумки розпочатого Кабінетом міністрів України у лютому процесу передачі державних сільськогосподарських земель у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

«Повністю виконано план-графік передачі державних земель сільськогосподарського призначення у комунальну власність ОТГ у Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Черкаській областях. Як відзначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, органи земельних ресурсів взяли на себе організацію робіт із оформлення земельних ділянок, а затрати на проведення інвентаризації компенсував Уряд», - йдеться у повідомленні.

В результаті передачі ОТГ отримують належним чином оформлені земельні ділянки, із кадастровими номерами, чіткими межами, готові для прийняття на баланс.

«Зі свого боку ми очікуємо ефективного розпорядження цим ресурсом органами місцевого самоврядування і будемо моніторити реальне використання земель ОТГ, зокрема відслідковувати динаміку орендних ставок», - зазначив Максим Мартинюк.

Всього до кінця 2018 року заплановано передачу сільгоспземель ще 183 об’єднаним територіальним громадам.

Держгеокадастр оприлюднив карту з даними щодо передачі земель у власність ОТГ в розрізі областей, де зазначено, що 28 ОТГ Житомирської області вже отримали 45 тис. га землі.

Нагадаємо, в лютому цього року Асоціація міст України інформувала, що в Житомирській області у відання 45 ОТГ може перейти приблизно 49 тисяч гектарів земель.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 першою в області отримала майже 1400 га землі Потіївська об’єднана територіальна громада Радомишльського району. На початку червня у головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області 11 ОТГ передали у власність більше 13,1 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля ОТГ Держгеокадастр  
Матеріали по темі