Події

​Чоловіку, який у Житомирській області зрубав і привіз додому 43 дуба, загрожує до 3 років тюрми

16 October 2018, 11:50

У Ємільчинському райсуді розглядатиметься справа «чорного» лісоруба, який незаконно вирубав 43 дуба, заподіявши збитків на понад 400 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом Новоград-Волинської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев у Барашівському лісництві, що в Ємільчинському районі», - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Житомирської області.

Установлено, що житель Ємільчинського району у червні 2018 року, за участі трьох осіб, які не були обізнані про його злочинний намір, у Барашівському лісництві ДП «Ємільчинське лісове господарство», що поблизу с. Червоний Бір, незаконно вирубали 43 дерева породи дуб.

У подальшому дуб порізали на колоди, завантажили на два автомобілі та перевезли до місця проживання зловмисника, де й залишили крадене дерево.

Унаслідок протиправних дій «чорного» лісоруба, навколишньому природному середовищу спричинено істотну шкоду на загальну суму 415 тис грн.

За повідомленням прес-служби прокуратури Житомирської області, наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ст. 246 (незаконна порубка лісу) КК України скеровано до Ємільчинського районного суду для розгляду по суті. Публічне обвинувачення підтримуватиме Новоград-Волинська місцева прокуратура.

У прес-службі прокуратури також додають, що за скоєний злочин передбачено покарання, зокрема, штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, наприкінці червня 2018 року в Ємільчинському районі «чорні» лісоруби незаконно зрізали 30 дубів.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські ділки через фіктивні фірми продали за кордон сосни на 10 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс дуб  
Матеріали по темі