Місто

Ціни на хліб у Житомирі та чи знаються на них містяни

16 October 2018, 15:37

Білий або чорний, житній або ж пшеничний, бездріжджовий, з насінням соняшника або льону. Мова йде про хліб, Всесвітній день якого щорічно відзначають 16 жовтня вже більш як 10 років поспіль. Полиці хлібних кіосків на Житньому ринку в Житомирі вражають своїм асортиментом, проте найшвидше розкуповують «Селянський» та сірий, - розповідають місцеві продавчині.

«У нас весь хліб смачний, але найбільше беруть «Селянський» і сіренький хлібчик, «Український» - темно-сірий, «Дарницький» і обідній хлібчик по 13 грн», - розповідає продавчиня Лариса.


«Селянський та обідній, білий та сірий. Найдорожчий 14 грн, найдешевший - 9 грн, але і по вазі він менший. Обідній по 13 грн, найдорожчий «Селянський» - 14 грн», - говорить продавчиня Світлана.

«У нас весь смачненький хлібчик, ми працюємо тільки з хлібзаводами. Найдорожчий 20 грн, тому що там вага 1,3 кг, а найдешевший це «кірпічик» - 11 грн», - ділиться продавчиня з хлібного кіоску Світлана.

Разом із тим, пані Світлана зізнається: ціни на хліб кусаються й не кожен може дозволити собі купити цілий буханець хліба. У такому разі, каже: доводиться не те що продавати половинки, а і четвертинки.

«Люди набагато менше беруть. Ми навіть продаємо четвертинками, по півбатона продаємо, бо люди не можуть собі дозволити. Але у кого велика сім’я і хто не може на м’ясо заробити, то хоча б хліб мусять купувати», - додає Світлана.

«Ой, дорого», - так на вартість хліба реагує пан Володимир й одразу додає: незважаючи ні на що відмовляти собі у запашній хлібині не готовий.

«Я люблю білий, але аби свіжий», - говорить Володимир.

Втім, чи всі містяни добре знаються на «хлібних» цінах. З’ясовувати це йдемо подалі від ринку. Почувши таке запитання одні перехожі ніяковіють, хтось вагається - скільки ж, а деякі взагалі зізнаються, що замість хліба купують батон.

«Житомирський, здається коштує 11 грн 40 коп. чи 11 грн 80 коп», - відповідає Наталія.

«Селянський - 16 грн», - каже Юлія.

«Я його не купую, мама приносить, свекруха привозить хлібчик. Якщо і купуємо, то свіжий, з пекарні за 15 - 20 грн», - говорить Альвіна.

«Ми взагалі не їмо хліба, ми його не любимо, тому не їмо. На бутерброди ми можемо взяти дитині нарізний батон і все. Навіть не скажу скільки коштує, давно не купувала, гривень 15 - 17 напевно. Дуже дорого, занадто дорого», - зізнається Оксана.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хліб Житній ринок  
Матеріали по темі