Влада

Вячеслав Печененко ходив до глав православних церков Житомирської області: просив не допускати конфліктів

16 October 2018, 17:38

Керівник поліції Житомирської області Вячеслав Печененко провів зустрічі з главами православних церков регіону.

Про це 16 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«16 жовтня начальник Головного управління Національної поліції в області В’ячеслав Печененко провів робочі зустрічі з митрополитом Житомирським та Новоград-Волинським Никодимом та єпископом Житомирським та Овруцьким Паїсієм. Предметом обговорення стало об’єднання зусиль у недопущенні розпалювання конфліктів та ворожнечі на релігійному ґрунті. Настоятелі конфесій Житомирської єпархії Української православної церкви Київського та Московського патріархатів висловили підтримку керівникові поліції щодо недопущення будь-яких провокацій, пов’язаних із віросповіданням жителів регіону», - повідомляє відділ комунікації.

«Поліція поза політикою та поза релігією, наше завдання – забезпечити безпеку, правопорядок та спокій громадян, однак ми розуміємо, що підтримка усіх зацікавлених сторін у цьому нам необхідна і важлива. У нас є чітке розуміння, що відповідно до Конституції України кожен громадянин має право на свободу віросповідання та жодна релігія не є у нашій державі обов’язковою», - звернувся до керуючих єпархіями В’ячеслав Печененко.

Керівник поліції повідомив про заходи правоохоронців щодо попередження можливих провокацій з боку певних сил у суспільстві та недопущення протистоянь.

«У нас достатньо сил та засобів, аби адекватно реагувати на ситуацію та остудити «гарячі голови» у межах повноважень, наданих поліції законом. В області близько 670 культових споруд української православної церкви обох патріархатів, і поліція моніторить ситуацію довкола них, аби за необхідності вчасно діяти. Але все ж ми сподіваємось і віримо у толерантне та виважене вирішення усіх питань», - цитує відділ комунікації В’ячеслава Печененка.

ЗМІ повідомляють, що 11 жовтня 2018 Синод Вселенського патріархату підтвердив намір дати українській церкві автокефалію, зняв анафему з патріарха Української православної церкви КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія, позбавив московського патріарха права висвячувати київського митрополита.

15 жовтня Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква томос Печененко поліція єпархія  
Матеріали по темі