Місто

​Житомирському медичному центру дозволили зрізати чотири дерева на Вокзальній, але з умовами

17 October 2018, 11:44

Медичному центру «Асклепій» дозволили зрізати чотири дерева та видалити кущі біля їх закладу на вулиці Вокзальній.

Питання розглядалося на черговому засіданні міськвиконкому 17 жовтня.

«Це на вулиці Вокзальна, 12. Там розроблений проект з благоустрою прилеглої території. Ця зелена зона створювалася, коли була забудова цього мікрорайону, а у «Асклепія» є розроблений проект благоустрою», - поінформувала заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Тетяна Степаницька.

Вона також повідомила, що за чотири дерева, які планують зрізати, нарахована відновна вартість 12 тис. 897 грн, яку має сплатити «Асклепій».

Представниця МЦ «Асклепій» показала проект благоустрою території, а секретар міської ради Наталія Чиж зауважила, що в Житомирі масово видаляють дерева, а замість них висаджують кущі. Втім, медцентр вніс пропозицію взагалі не сплачувати відновну вартість за зрізані дерева.

«Дозвольте нам не сплачувати відновну вартість, бо цей проект дуже вартісний. Ми хочемо зробити краще, гарніше і сучасніше», - сказала представниця «Асклепію».

Врешті, проект рішення пропонували взагалі зняти з розгляду.

«Скажіть вашому керівництву – або ми визначимо місце, де ви висадите ці чотири дерева, або переробите проект, передбачивши там висадження дерев, а зараз проект знімемо на доопрацювання», - запропонувала секретар міськради Наталія Чиж.

Врешті вирішили надати дозвіл на зрізання дерев та видалення старого живоплоту з умовою сплати відновної вартості та висадження чотирьох дерев віком 4-5 років замість зрізаних біля приміщення на Вокзальній, 12 або в іншому визначеному місці.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево видалення Асклепій виконком  
Матеріали по темі