Політика

Хто з житомирських нардепів-мажоритарників голосував за скасування санкцій щодо власників NewsOne та «112 Україна»

18 October 2018, 17:03

Верховна Рада відмовилася скасувати постанову від 4 жовтня, в якій просить Раду нацбезпеки і оборони застосувати санкції до власників телеканалів «112 Україна» та NewsOne.

За скасування постанови на засіданні 18 жовтня проголосували лише 57 нардепів – повідомляє «Українська правда».

«57 за постанова відхилена і я невідкладно підпишу постанову нашу, яка була прийнята», - сказав спікер ВР Андрій Парубій.

Нардепи-мажоритарники від Житомирської області теж дали свої голоси за скасування постанови про санкції: від фракції Блоку Петра Порошенка було лише 16 голосів «за», два з них – Володимира Арешонкова та Олександра Ревеги. «За» також був позафракційній Володимир Литвин. Ще троє житомирських мажоритарників були присутні на засіданні, але не голосували: Павло Дзюблик (Народний фронт), Борислав Розенблат (позафракційний) та Віктор Развадовський (група «Відродження»).

«4 жовтня Верховна Рада прийняла постанову, в якій просить РНБО застосувати санкції до власників телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Народні депутати рекомендували РНБО ввести санкції загалом проти 7 компаній, яким належать телеканали. Народні обранці, зокрема, пропонують заблокувати активи каналів, анулювати їхні ліцензії, обмежити або припинити надання ними телекомунікаційних послуг. Проти санцій проголосували усі депутати Опозиційного блоку, які брали участь у голосуванні, позафракційні Євген Мураєв, Яків Безбах, Віктор Бондар від «Відродження» та Вячеслав Богуслаєв від «Волі народу», - нагадує «Українська правда».

Минулого тижня петиція про «припинення антиукраїнської діяльності» телеканалів «112 Україна» і «NewsOne» на сайті Верховної Ради набрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду.

Як повідомляв Житомир.info, лише троє з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області проголосували за введення у ЗСУ офіційного вітання «Слава Україні».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп санкції телебачення телеканал  
Матеріали по темі