Влада

Мера одного з міст Житомирської області викликали до суду через його скромну декларацію

23 October 2018, 10:55

Голова Андрушівської міської ради Житомирської області порушив вимоги фінансового контролю і подав декларацію про доходи за 2017 рік на 20 днів пізніше.

Про це 23 жовтня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Позицію Бердичівської місцевої прокуратури підтримав Андрушівський районний суд та визнав винним голову Андрушівської міськради у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП. Установлено, що посадовець, будучи, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, не додержався вимог чинного законодавства та не подав вчасно декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. Декларацію за 2017 рік голова міської ради подав лише 20.04.2018 року, у той час, коли законом передбачено граничний термін подання 31.03.2018», - інформує прокуратура.

У Єдиному державному реєстрі декларацій знаходимо електронну декларацію Андрушівського міського голови Володимира Івановича Бойка, яку він подав 20 квітня 2018 із запізненням на 3 тижні.

Майно і статки мера досить скромні. Так, у Володимира Бойка є житловий будинок і земля в Андрушівці, легковики ІЖ 1988 року випуску та ВАЗ 2007 року. За минулий рік мер отримав 185,7 тисяч гривень зарплати за основним місцем роботи (це близько 15,4 тис. грн на місяць), його дружина – 107 тисяч. Це єдиний дохід сім'ї. Цінних паперів, коштів на рахунках у банках та кредитів мер Андрушівки не має.

За даними сайту Житомирської облдержадміністрації, в Андрушівському районі наразі створена одна об’єднана територіальна громада – Червоненська з центром у селищі Червоному, яка об’єднує села Великі та Малі Мошківці, Глинівці, Забара та Крилівка. На початку 2018 року ЗМІ повідомляли про домовленість про створення Андрушівської міської ОТГ, однак поки вдалося знайти лише офіційний сайт Андрушівської міськради, який не наповнюється від березня 2018.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 мера міста Новограда-Волинський Житомирської області Віктора Весельського оштрафували на 1700 гривень за продану земельну ділянку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Андрушівка Володимир Бойко прокуратура декларація  
Матеріали по темі