Політика

Звернення Житомирської облради до Кабміну щодо підвищення ціни на газ - темник Банкової, - фракція ВО «Батьківщина»

26 October 2018, 09:28

Підняття цін на газ для населення - ганебне, вважають депутати фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» в Житомирській обласній раді та пропонують колегам звернутися до Президента України з вимогою зупинити дію відповідного рішення Уряду.

«В Президента, відповідно до пункту 15 статті 106-ї, є повноваження зупинити дію постанови Кабінету міністрів, це робиться протягом п’яти хвилин. Це стосовно ціни на газ. Я не знаю, в якому вигляді і що підготували інші, але наше рішення вже зареєстровано, і я не розумію, чому його не роздали депутатам, і чому в додаткових питаннях воно не включене. Прошу першим поставити на голосування, оскільки воно зареєстроване позавчора в секретаріаті, саме звернення до Президента України про зупинення ганебного для всього народу України рішення про підвищення ціни на газ», - каже депутат Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська.

Втім, питання включення звернення Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» до порядку денного депутати не підтримують. Натомість, обласна рада включає до порядку денного звернення до Кабінету міністрів з проханням «захистити соціально незахищені верстви населення шляхом розширення програми субсидій, забезпечення доступності та надання належної якості житлово-комунальних послуг споживачам». Ініціюють звернення чотири фракції. А саме: «Блок Петра Порошенка», Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода» та «Народна партія». Депутат обласної ради від «Батьківщини» Дмитро Кропачов називає це звернення «темником Банкової».


«Це темник Банкової, який написаний на Банковій і поширюється через провладну вертикаль. Ми бачимо, що такий самий текст звернення і в інших радах, і в інших областях. Рішення про погодження ухвалив особисто Порошенко і зі зрозумілих причин. Він будь-якими способами намагається відхреститись від цього, бо хоче уникнути відповідальності. А тут, що написано про діяльність Уряду і борги, це просто спроба перекласти провину на Уряд чи попередників. Це просто брехня. Усі кредити, які під час світової фінансової кризи брав уряд Тимошенко, повернули ще в 2012 році з відсотками. Програма МВФ тоді була «Stand by». Погашення цих кредитів мало відбуватись за три роки, що і було зроблено. Усі борги, які Україна має виплачувати вже зараз, накопичені за часів Президента Порошенка. Обіцянки компенсувати втрати за рахунок субсидій, як тут написано, є фальшивими. Навіть нинішні субсидії Держбюджет в повному обсязі, ми знаємо, не сплачує. Зрозуміло, що кількість тих, кому буде потрібна субсидія, ще більше зросте. Але грошей на це в проекті бюджету, вже сьогодні ми бачимо, на наступний рік заплановано не більше, а менше. Це означає, що людей планують позбавляти субсидій ще жорсткіше і брутальніше. Тому, шановні колеги, фракція «Батьківщини» голосувати за дане звернення, за цей темник Банкової, не буде», - зазначив депутат Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина» Дмитро Кропачов.

Зрештою, депутати облради більшістю голосів таки підтримують звернення до Кабінету міністрів України. «За» голосують 44 депутати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Батьківщина  
Матеріали по темі