Політика

​Юрій Павленко: Опозиційний блок вимагає від влади діалогу і співпраці з громадськістю області

27 October 2018, 11:07

На цьому наголосив народний депутат України від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко після закінчення роботи дев’ятнадцятої сесії Житомирської обласної ради.

Під час сесії мали місце посилені заходи безпеки. На вимогу більшості фракцій та з метою забезпечення правопорядку, у приміщення обласної ради, а також у саму сесійну залу пускали лише депутатів, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, журналістів та тих представників громадських організацій, що зареєструвалася напередодні дня проведення сесійного засідання.

«Вперше в історії роботи обласної ради, влада застосувала такі безпрецедентні заходи безпеки. Це є результатом того, що за останні чотири роки очільникам області так і не вдалося налагодити взаємодію з громадськими організаціями. Як наслідок, заручниками ситуації стали усі депутатські фракції. Житомирська обласна рада перетворилася на місце, де з’ясовують стосунки, скандалять, піаряться і приймають дуже мало рішень в інтересах жителів області», — зазначив Юрій Павленко.

«Сама влада часто використовує громадські організації та активістів, налаштовує їх проти опозиційних політичних сил або окремих депутатів», — підкреслив політик.

«Саме на цю сесію, 25 жовтня, планувалися напади та спроби дискредитувати депутатів від фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Обласна організація ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ зробила все можливе, аби захистити всіх депутатів та найвищий представницький орган влади Житомирщини. Події дев’ятнадцятої сесії обласної ради стануть уроком і влада області зробить висновки і наступні сесії будуть проводитися відповідно до регламенту та як прийнято у цивілізованих демократичних країнах. А кожна громадська організація буде забезпечена правом виступу і матиме можливість контролювати дії влади. Ми вимагаємо, аби думка кожного жителя нашої області була почута депутатами обласної ради», — наголосив голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Житомирській обласній раді Анатолій Мелашенко.

Підводячи підсумки сесії, голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма окремо подякував Анатолію Мелашенку за активну участь у підготовці сесії.

Народний депутат Юрій Павленко, у свою чергу, подякував співробітникам Національної поліції у Житомирській області за належне забезпечення охорони громадського порядку під час проведення сесії.

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК наполягає на створені при Житомирській облдержадміністрації Громадської ради, як одного із інструментів впливу на владу та її діяльність.

«Ми стурбовані ситуацією, яка склалася навколо формування Громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації. Всупереч чинному законодавству та вимогам громадських організацій, Громадська рада не створена. Громадськість має право бути дотичною до всього, що так чи інакше впливає на її життя, в тому числі й до політичних процесів. Якщо дати змогу людям говорити, що їх турбує, то вони не будуть ходити на сесії та кричати про це, зриваючи роботу депутатів. Влада не повинна ігнорувати думку народу та відштовхувати громадянське суспільство від участі у державотворчих процесах в області. Потрібно налагодити результативний процес взаємодії органів влади з громадськими організаціями, якому буде властива і конкуренція, і взаємодоповнення в інтересах жителів області. Я направив депутатський запит Прем’єр-міністру Гройсману, аби зобов’язати очільника Житомирської ОДА створити Громадську раду при облдержадміністрації та налагодити чесний діалог між владою та громадськістю», — резюмував Юрій Павленко.

Прес-служба Опозиційного блоку

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Опозиційний блок Павленко сесія  
Матеріали по темі