Здоров'я

​Управління охорони здоров’я у Житомирі не змогло заплатити за медобладнання для новонароджених і відмінило проведені рік тому торги

30 October 2018, 14:02

Управління охорони здоров’я Житомирської міськради протягом року не змогло викупити медичне обладнання по 6 тендерам, в тому числі й для дітей і новонароджених, через відсутність очікуваного фінансування з держбюджету.

Про це йдеться у протоколі тендерного комітету управління охорони здоров’я Житомирської міської ради від 8.10.2018.

Управлінню довелось відмінити торги з закупівлі апарату штучної вентиляції легень для новонароджених, системи для назальної СРАР-терапії новонароджених та дітей, а також наркозно-дихального апарату, кардіомоніторів, операційного столу, фіброгастроскопу, проявної машини та принтера для друку цифрового рентгенівського зображення.

«Закупівля зазначеного обладнання планувалася під очікувану суму фінансування з державного бюджету в 2018 році. Враховуючи, що станом на 1 жовтня 2018 року кошти з держбюджету не надійшли та до кінця 2018 року не очікується їх надходження, необхідно прийняти рішення щодо відміни торгів», - йдеться в протоколі тендерного комітету.

Зазначимо, що відкриті торги по закупівлі вказаного обладнання були проведені ще в листопаді 2017 року. А вже наприкінці грудня того ж року управління охорони здоров’я уклало договори з переможцями аукціонів.

Відтак, ТОВ "МЕД І КО" за 1 млн 199тис. грн мало поставити апарат штучної вентиляції легень для новонароджених та систему для назальної СРАР-терапії новонароджених та дітей, а також кардіомонітори за 465 тис. грн(договори від 29 грудня 2017);

наркозно-дихальний апарат - ТзДВ "Медтехніка-ХХІ" за 822,8 тис. грн (договір від 29 грудня 2017);

операційний стіл - ПП Колар-СВ за 330 тис. грн (договір від 29 грудня 2017);

Фіброгастроскоп за 339 тис. грн і проявну машини та принтер для друку цифрового рентгенівського зображення за 519 тис. грн – ТОВ «СІНЕКС» (договори від 29 та 27 грудня 2017).

Загалом через брак коштів довелося відмовитись від купівлі у 2018 році медичного обладнання на суму в 3 млн 674,8 тис. грн.

Нагадаємо, у серпні 2017 року Житомир отримав 10 млн грн субвенції на придбання медичного обладнання. За рахунок цих коштів, зокрема, планували створити центр малоінвазивної хірургії на базі ЦМЛ №2 та купити рентгенівську апаратуру в кожну поліклініку міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медобладнання тендер УОЗ лікарня  
Матеріали по темі