Місто

У Житомирському військовому інституті відбулась виставка безпілотників українських виробників

1 November 2018, 13:22

Впродовж двох днів науковці та військові обговорюватимуть розвиток галузі безпілотної авіації. У Житомирському військовому інституті ім.С.П.Корольова стартувала І Всеукраїнська науково-практична конференція, основною темою якої є бойове застосування та підготовка фахівців безпілотних авіаційних комплексів тактичних класів.

Перед початком роботи конференції в навчальному корпусі інституту відбулась виставка українських розробок. Військові кажуть: ще кілька років тому ніхто не розумів, як ефективно використовувати безпілотники, але вже зараз в деяких напрямах українці можуть навіть і перевершити досягнення інших країн.


«В 2014 році слова безпілотний літальний апарат були для нас чимось дуже далеким. І якщо порівнювати безпілотники з літальними апаратами противника, то в них таке виробництво розпочалось набагато раніше. Але за цих чотири роки є велика кількість наших безпілотних літальних апаратів. Була співпраця і зі США, але і наших вітчизняних розробок вже є велика кількість. Вони всі проходять піддослідну експлуатацію і кожний тип літака розробляється для кожного роду військ окремо. Ця галузь розвивається у нас дуже і дуже стрімкими темпами», - розповідає викладач кафедри застосування безпілотних авіаційних комплексів Сергій Оверчук.

До Житомирського військового інституту з’їхались науковці із усієї України. Участь у конференції також взяли представники керівництва Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ, Воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗСУ, командування видів та родів військ, Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України.

«Зараз в умовах російської агресії і бойових дій на сході України дуже важливу роль має безпілотна авіація. В першу чергу – це безпілотні літаки-розвідники, це безпілотні літаки корегувальники вогню артилерії, безпілотники, які встановлюють радіоелектронні перешкоди. Велика потреба в безпілотній авіації вимагає поглиблених досліджень, в першу чергу наукових, проблем виробництва, застосування цих комплексів в ході операції об’єднаних сил та підготовки високоякісних фахівців саме цими питаннями і буде опікуватись наша сьогоднішня конференція», - розповідає начальник Житомирського військового інституту ім.С.П.Корольова Олександр Левченко.

«Перші бойові дії показали, що безпілотні літальні апарати потрібні і тому впродовж останніх чотирьох років Генеральний штаб приділяє значну увагу розвитку цього напрямку. Ця конференція підводить, по-перше, деякі підсумки того, наскільки нам вдалось обладнати збройні сили безпілотними літальними апаратами, підводить підсумки того, як нам вдалось налагодити систему підготовки операторів і третє - ми будемо підводити підсумки ефективності застосування безпілотних літальних апаратів у зоні ООС», - каже начальник воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗСУ Юрій Гусак.

Нагадаємо, 3 жовтня у Житомирському військовому інституті ім. Корольова відбулись Всеукраїнські змагання вихованців патріотичних, оборонно-спортивних клубів та об’єднань «Соколята України» і Спартакіада допризовної молоді, які були присвячені Дню захисника України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий інститут Левченко безпілотник  
Матеріали по темі