Політика

На цей раз у Житомирі. Безсмертний 4 листопада презентує «Велику Україну»

2 November 2018, 11:12

З чим потенційні кандидати в президенти ідуть на вибори 2019 року – уже зрозуміло. Юлія Тимошенко не втомлюється переконувати, що вона представляє Новий курс. Петро Порошенко через біл-борди, якими заставлена вся країна, говорить про мову, віру і армію. Хтось шукає компроміс, інші скорочують кількість букв на своїх бордах.

У президентську гонку-2019 несподівано для всіх втрутився і досвідчений політик Роман Безсмертний. Малими цілями не обмежується. Безсмертний – серед лідерів тих, хто найбільше їздить регіонами і спілкується з людьми. Раніше це був тур «Якої ми хочемо України». У ньому і народилася відповідь – Великої. Тож із жовтня політик по-новому стартував із поїздками по всій державі. Його ідея – ідея «Великої України». Вперше презентував її на Львівщині, далі була Херсонщина. У неділю, 4 листопада, Безсмертний і «Велика Україна» - у Житомирі.

Ідея зустрічі

Сам Безсмертний зізнається: коли вперше почав говорити з людьми про «Велику Україну», в очах багатьох бачив страх. Політик дивується цьому. Наводить приклад: на захід від нас є ідея «Великої Польщі», «Великої Угорщини», «Великої Румунії», на сході той же «Рускій мір», на півдні – Велика Османська імперія. У цих країнах такі ідеї, навпаки, дозволяють людям «розправити плечі» і відчувати гордість за свою державу. Чому у нас не так? «Велика Україна можлива!» - говорить Безсмертний у запрошеннях прийти на зустріч. «Разом ми її збудуємо», - переконує він на зустрічах з людьми.

Безсмертний заявляє – Україна має бути там, де є українці. Це ні в якому разі не зазіхання чужих територій. Але це поширення українського духу на всіх українців у всьому світі. У цьому контексті політик не боїться заявляти: майже половина Польщі і частина Росії – це Україна. Не з точки зору території, а з точки зору духу, нащадків. Частина Польщі — це Україна. Так само частина Румунії, Угорщини. Ми не повинні зазіхати на чуже, але треба розуміти, хто ми, і бути собою. Не втягувати голову, коли йдеться про велич українців, каже претендент на посаду президента.

«Я не проти, щоб тут було румунське, угорське телебачення. Але я за те, щоб там було українське. Так само школи. Не буде там — не буде й тут», - говорить Безсмертний.

Про Безсмертного

На фоні інших потенційних кандидатів у президенти Роман Безсмертний – та політична фігура, яка сильно відрізняється. Його важко назвати новим обличчям у політиці, але він точно не схожий на всіх «старих». У великій політиці – з 27 років. Потрапив туди з посади звичайного вчителя історії у районній школі. Народний депутат кількох скликань, представник президента у парламенті, заступник голови Секретаріату Президента, дипломат, був представником України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Таким чином Безсмертний у політиці уже 25 років. За цей час за ним немає жодного корупційного скандалу, не нажив статків, маєтків, дорогих автомобілів. У політичних колах іноді навіть жартують, що саме із нього списаний сценарій серіалу «Слуга народу». Там теж простий вчитель історії дуже несподівано потрапляє у велику політику і стає президентом. Чи стане президентом Безсмертний – покаже час. Втім, очевидно, що сходити із дистанції політик не має наміру. Він легко спростовує будь-які твердження про те, що начебто є технічним кандидатом. «Забудьте про такі думки», - говорить політик.

Одне з найчастіших питань, які задають йому на зустрічах, - чи планує об’єднуватися з іншими кандидатами. Відповідає, що наразі не бачить того, з ким би міг об’єднатися. Але якщо це і станеться, то ставить свою умову – лише на засадах власного політичного лідерства. 25 років він хоч і був у великій політиці, але завжди залишався в тіні, це були другорядні ролі. Тож уже крилатою стала минулорічна фраза Безсмертного: «Я втомився підносити патрони тим, хто не вміє стріляти». Безсмертний запевняє: має відповіді на ті питання, які зараз найбільше хвилюють українців. Осторонь залишатися не може.

При цьому наголошує: якщо поставити перед собою велику ціль, то всі менші на шляху до неї можна вирішити набагато швидше. Велика ціль Безсмертного – це Велика Україна.

У Житомирі зустріч із Романом Безсмертним відбудеться у неділю, 4 листопада у Телецентрі (вул. Театральна, 7). Початок – о 12.00

Прес-служба Романа Безсмертного

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі