Події

За місяць жителі Житомирської області принесли до поліції понад 290 одиниць вогнепальної зброї

3 November 2018, 14:20

На території області Житомирської області упродовж жовтня проводився місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. У результаті до відділків поліції здано 291 одиницю зброї та 29 спеціальних засобів, у тому числі й пристрої для відстрілу гумових куль. Серед вилученого також майже 1300 набоїв різного калібру.

Про це 3 листопада інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Загалом за жовтень до поліції було добровільно здано 320 одиниць зброї та спецзасобів, з них 29 пристроїв для відстрілу гумових куль та газової зброї, 291 одиниця вогнепальної (армійських зразків – 25, мисливської нарізної – 9, мисливської гладкоствольної – 204, саморобної – 28) та ще 3 іншої зброї. Крім того, як розповів заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор, під час місячника поліцейські вилучили майже 1300 боєприпасів різного калібру до зброї армійських зразків та мисливської нарізної. Також полісяни за різних обставин знайшли 7 мін та 18 артилерійських снарядів воєнних часів. За час профілактичних заходів відповідно до ч. 3 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України було звільнено від кримінальної відповідальності 44 жителя області, які добровільно здали зброю», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2018 року в Житомирі під час операції «Зброя та вибухівка» працівники кримінальної поліції спільно зі спецпризначенцями КОРДу зупинили Mercedes-Benz: в салоні автомобіля виявили корпус гранати Ф-1 та запал до неї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лисогор ГУНП зброя  
Матеріали по темі