Економіка

У Житомирської міської ради є 65 комунальних підприємств, з них більше половини – в стадії ліквідації, - Ольшанська

7 November 2018, 10:15

З 65 комунальних підприємств Житомирської міської ради лише 28 є економічно активними.

Про це в інтерв’ю Житомир.info сказала заступник мера Світлана Ольшанська.

«Загальна кількість – 65, з них економічно активних – 28, в стадії ліквідації – 35. Загальна кількість працівників на економічно активних комунальних підприємствах – 3 тисячі 349 осіб. Їх важко назвати підприємствами, скоріше це установи, які забезпечують життєдіяльність міста та є надавачами послуг. Проблема комунальних підприємств в тому, що вони працюють повністю в законодавчому полі, тут не може бути зарплати «в конвертах», несплачених податків, тому вони завжди будуть в нерівних умовах з приватними підприємствами», - наголосила Світлана Ольшанська.

Вона зауважила, що у комунальних підприємств теж є прибутки, але невеликі.

«Якщо не рахувати ТТУ, водоканал та «Житомиртеплокомуненерго», то у нас збиткові лише ЖЕКи, всі інші, в принципі, виходять на якийсь незначний прибуток. Наприклад, «Аптека №127» вийшла на прибуток близько 100 тис. грн, 47 тисяч 500 гривень вже сплатили до бюджету (50% від чистого прибутку – авт.). «Фармація» сплатила до бюджету 109 тис. грн, відповідно, десь 220 тис. грн отримали прибутку. Якщо б до КП «Парк» не приєднали дитячий табір «Супутник», то, з розрахунку що вони працюють півроку, комунальне підприємство отримало б десь 500 тисяч гривень прибутку. Але утримання керівника табору, завскладу, бухгалтера покладено на КП «Парк», тому частина чистого прибутку, яку вони відшкодовують до бюджету, на сьогоднішній день мінімізована», - сказала заступниця мера.

За її словами, міська рада ще не ліквідувала жодне комунальне підприємство, на деяких ліквідаційна процедура триває ще з 90-х років минулого сторіччя.

Повністю інтерв’ю зі Світланою Ольшанською читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 18 червня 2018 року говорили про затримку з ліквідацією КП «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради», бо приватний ЖЕК не сплатив 5 тис. грн за надані послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ольшанська КП  
Матеріали по темі