Влада

Через борг приватного підприємства в 5 тис. грн Житомирська міська рада не може ліквідувати свій інформаційно-видавничий центр

19 July 2018, 14:10

Влада не може ліквідувати КП «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради», бо приватний ЖЕК не сплатив 5 тис. грн за надані послуги.

Про це секретар міської ради Наталія Чиж повідомила на засіданні виконкому 18 липня представникам ПП «АММОНН», яке у Житомирі раніше надавало послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Юрист та керівник підприємства прийшли на виконком, щоб повідомити про судовий позов до міської влади з приводу конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків.

«Дуже щаслива вас побачити сьогодні тут, тому що ви неодноразово вас запрошували на депутатські комісії, які просто ігнорували і не приходили. Питання полягає в наступному: ми приймали рішення про ліквідацію газети «Місто», комунального підприємства «Інформаційно-видавничий центр». Боргів по підприємству немає, люди звільнені, ми на останньому етапі ліквідації, але ми не можемо цього зробити, тому що ми вас просимо вже чотири місяці заплатити борг в розмірі 5 тисяч гривень. Чому ви не сплачуєте борг і що нам робити», - допитувалася Наталія Чиж.

Представник ПП «АММОНН» зауважив, що боргу немає.

«За три екземпляри газета «Місто» захотіла 5 тисяч гривень. За три екземпляри ПП «АММОНН» перечислив 680 гривень», - сказав керівник підприємства Леонід Шепіль.

Секретар міськради нагадала, що є акт виконаних робіт, є гарантійний лист і всі підтверджуючі бухгалтерські документи, борг треба сплатити.

«Якщо ви маєте свою позицію, говорите про те, що не була надана послуга, то чому ви ігноруєте наші запрошення на депутатські комісії. Зрозумійте, через ваші 5 тисяч боргу ми не можемо ліквідувати підприємство», - наголосила секретар міської ради.

Керівник приватного підприємства повідомив, що він спілкувався з ліквідатором КП і радив йому звернутися до суду: якщо суд вирішить, що треба заплатити, то вони заплатять. На зауваження, що є гарантійний лист, чоловік відповів, що це не підстава сплачувати кошти.

Врешті, Наталія Чиж в черговий раз запросила представників приватного підприємства на депутатську комісію і вони пообіцяли прийти.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні минулого року влада Житомира вирішила ліквідувати комунальне підприємство «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради» та припинити випуск газети «Місто» у зв’язку з неефективністю. Рішення про припинення комунального підприємства «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради» депутати ухвалили на сесії 18 грудня 2017 року. Міський голова Сергій Сухомлин з 3 квітня 2018 року звільнив Віктора Шуляра з посади директора інформаційно-видавничого центру. У приміщенні на вул.Гагаріна, де знаходилося КП, хочуть розмістити архівосховище.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Чиж газета КП  
Матеріали по темі