Суспільство

Збислав Кровяк: Робота має бути гармонійною частиною життя

7 November 2018, 16:32

Що ми знаємо про завод Cersanit? Потужна “махина”, яку бачить кожен, їдучи у напрямку Києва - знаємо про масштабність. Традиційно “Кращий інвестор року” Житомирщини - знаємо про стабільність. Один із найбільших роботодавців регіону - знаємо про соціальну відповідальність. Але підприємство, компанія - це в першу чергу люди. Всі досягнення і успіхи - завдяки людям. Що ми знаємо про людей, які працюють на заводі, що формує економічне обличчя нашого регіону? Чому вони обрали роботу тут? Які їх цінності і в чому вони бачать перспективи розвитку? А головне - як у сьогоденних реаліяхзнайти таких людей, які сформують Команду?

Про це наша розмова із Збиславом Кровяком, генеральним директором Cersanit.

Пане Збиславе, яка роль людини у всіх процесах компанії? Працівник - це “гвинтик у системі” чи центр всіх процесів?

І так, і так. Звичайно, всі ми маємо спільні цілі, від яких залежить добробут кожного. Всі ми взаємозалежні у нашій роботі. Тому так: і директор, і працівник на виробництві - всі свого роду “гвинтики” єдиного механізму. І разом з тим, ми, як кожна сучасна компанія, розуміємо тенденції сьогоднішнього світу. Сьогоднішні працівники - це прагматичні індивідуалісти. Вони, по-перше, хочуть відчувати свою значимість і залученість у компанії, а по-друге, чітко усвідомлювати свої переваги роботи тут, як матеріальні, так і нематеріальні. Тому, безумовно, інтереси людей - у центрі всіх управлінських рішень.


Як компанія вирішує дуже актуальне і непросте питання для всіх роботодавців України: відтік кадрів за кордон?

Щоб люди не їхали, треба дбати, щоб їм було добре тут. Робота за кордоном - це банальний заробіток грошей у більшості випадків. Про перспективи, про реалізацію особистості не йдеться. Люди їдуть за грошима. “Втримати силою” чи залякати людину, яку вирішила шукати кращої долі - нереально та й не потрібно. Я завжди наголошую: нам потрібні мотивовані і свідомі працівники. Тобто, людина має обрати цю роботу, бо вона бачить себе тут. Ми ніколи не даємо “захмарних обіцянок”, не заманюємо. Але чітко кажемо: у нас є перспективи для реалізації та розвитку, що, звісно, особливо важливо для молоді. Майже всі наші керівники відділів - вихідці з “початкових позицій” на виробництві. У нас є стабільність, що важливо для тих, хто має родину. Наші працівники соціально захищені. Отримуючи “білу зарплату” вони знають, що заробляють собі гідну пенсію, жінки впевнені, що народивши дитину, вони матимуть оплачувану відпустку та хороші “декретні виплати”. Наші працівники знають, що в разі хвороби вони також отримають лікарняні. Крім того, з 1 січня 2019 року у нас буде запроваджено обов’язкове медичне страхування для всіх працівників.

Щодо заробітних плат - вони на якому рівні стосовно регіону?

Заробітна плата на Cersanit вища за середні зарплати у регіоні і постійно зростає. Ми розуміємо, що людям важливі стабільність, відчуття розвитку і, кажучи простою мовою - розуміти, що буде завтра. Прагнемо забезпечити їм це.

Завод у Новограді - частина міжнародної корпорації. Чи мають можливість працівники їздити на інші заводи для обміну досвідом? Більше того - вони там працюють. У нас діє програма обміну, яка дозволяє нашим працівникам поїхати працювати на заводи Сersanit в Польщу на 3-6 місяців. Наші працівники - професійні і кваліфіковані спеціалісти, досвід яких цінують колеги за кордоном, пропонуючи можливість працювати у них і відповідну заробітну плату.

“Людина Cersanit” - яка вона? Назвіть три найважливіші якості, необхідні для успішного функціонування у команді компанії.

Свідомий підхід до свого вибору і своїх дій, організованість, чесність.Ми не любимо пафосу, “зовнішніх ефектів”, ми прагнемо створити умови, в яких комфортно, умовно кажучи, “простій людині”. Умови, в яких людина не відчуватиме, що робота “ділить її життя навпіл” чи відриває її від родини. Робота, на наше переконання, має бути гармонійною частиною життя людини, тоді людина буде ефективна для компанії. Саме тому наша політика управління персоналом заснована на правилі “Cersanit - “сімейна компанія”, ми проводимо сімейні свята, дбаємо про дозвілля дітей наших працівників, не забуваємо про подарунки до свят. Але працівник повинен розуміти, що сприятливі умови праці залежать не тільки від роботодавця, але й від нього самого, від його усвідомленого підходу, чесності, відповідальності, готовності бути командним гравцем.

Прес-служба підприємства Cersanit

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі