Місто

До Житомира привезли карту України, яку вишивали більше тисячі жителів нашої області

7 November 2018, 16:51

7 листопада в обласній бібліотеці для юнацтва на вулиці Михайла Грушевського в Житомирі презентували карту єднання «Україна моя вишивана».

Карта вишита хрестиком, у кожного регіону свій колір, Житомирська область вишита зеленим. На презентацію прийшли майстрині, а також молодь з Житомира та області, яка долучилась до вишивання: студенти педагогічного та будівельного коледжів, учні житомирської ЗОШ №10, члени гуртка вишивання обласного Центру творчості дітей та юнацтва.

Всеукраїнська патріотична акція «Україна моя вишивана» тривала цілий рік – з червня 2017 року по червень 2018-го. Карта стартувала з Тернопільської області і об’їхала всі регіони України. З 29 жовтня по 4 листопада вишита мапа була на Волині, з 6 листопада вона їздить містами Житомирської області. З юнацької бібліотеки карта поїде до Коростеня, Бердичева та Овруча, а 10 листопада вирушить на Вінниччину.

Маршрут карти - 16983 км - найдовший за всю історію незалежності України і зафіксований у Національному реєстрі Книги рекордів України. Її вишивали 7206 українців, а в Житомирській області - 1203 людини, - говорить координатор акції в регіоні Лідія Власенко.

Нагадаємо, улітку 2017 року жителі Житомирської області активно долучилися до всеукраїнської акції «Україна моя вишивана». Нині вишита карта повторно мандрує тим же маршрутом по всій Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишивання вишиванка карта  
Матеріали по темі