Влада

​Депутати Житомирської міськради ухвалили звернення до Гройсмана, Порошенка та Верховної Ради щодо підвищення ціни на газ

8 November 2018, 10:11

Депутати Житомирської міської ради ухвалили узгоджене звернення до керівників держави щодо підвищення ціни на газ.

Відповідне рішення розглядали на другому пленарному засіданні позачергової сесії міської ради 8 листопада.

«Ми, депутати Житомирської міської ради, вкрай стурбовані напруженою ситуацією, що склалася внаслідок прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 року щодо підвищення ціни на газ для населення. Від імені членів територіальної громади міста Житомира наполягаємо на перегляді прийнятого рішення про підвищення на 23,5% ціни на газ», - йшлося у підготовленому зверненні.

Свої «переконливі прохання» до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана депутати виклали в 7 пунктах, серед яких – 100% поквартирний облік газу, монетизація субсидій, сприяння розвитку альтернативної енергетики.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк назвала підготовлене звернення «беззубим» і наполягала на тому, що звернення має бути адресоване президенту Петру Порошенку та Верховній Раді, яка повинна встановити мораторій щодо підвищення ціни на газ.

Пропозиції щодо направлення звернення до президента та Верховної Ради були підтримані більшістю депутатів. За проект рішення в цілому проголосували 24 з 35 присутніх депутатів (всього в міськраді 42 депутати).


Подробиці дивіться у сюжеті

Нагадаємо, позачергова сесія Житомирської міської ради почала свою роботу 31 жовтня, але представники фракції ВО «Батьківщина» не дали її закрити, бо текст звернення щодо ціни на газ не був узгоджений.

Як повідомляв Житомир.info, на 8 листопада мер скликав чергову сесію міської ради, яка мала почати свою роботу о 10:00 і розглянути 64 питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія депутат міськрада звернення газ  
Матеріали по темі