Влада

​Депутати проголосували за створення нової Координаційної ради, яка має розібратися з цьогорічним бюджетом участі Житомира

8 November 2018, 15:14

Депутати хотіли створити робочу групу, яка мала б до 1 грудня розібратися з результатами голосування за проекти бюджету участі в 2018 році, але зрештою проголосували за створення нової Координаційної ради, яка й буде вирішувати питання щодо проектів-переможців.

Проект рішення про створення робочої групи розглядали на сесії Житомирської міської ради 8 листопада за ініціативи гуманітарної комісії.

«Створити робочу групу з питань встановлення результатів голосування за проекти Бюджету участі у 2018 році та затвердити її склад. Робочій групі проаналізувати результати голосування за проекти Бюджету участі, опрацювати інформацію щодо можливих порушень та надати висновки на затвердження міському голові до 01.12.2018», - зазначалося у проекті рішення.

Слово надали також голові Координаційної ради бюджету участі Андрію Шелестюку, який повідомив, що вже п’ять людей написали заяви на вихід з коордради і вже навіть немає кворуму для зібрання.

«Я запрошую вас не закривати бюджет участі повністю, координаційна рада обралася головами фракцій і це ваша відповідальність, це зріз суспільства», - завершив свій виступ Андрій Шелестюк.

Обговорення питання тривало більше години і нагадувало засідання Координаційної ради, на яких намагалися розібратися з порушеннями та визначити переможців. Пряму трансляцію одного з таких засідань можна переглянути тут.

Врешті проект доповнили кількома пунктами, зокрема – припинити повноваження діючої Координаційної ради та розпочати процедуру формування нової координаційної ради, яка має визначити результати голосування за проекти бюджету участі-2018.

За проект рішення в цілому проголосували 35 депутатів з 39 присутніх на сесії.

Як повідомляв Житомир.info, на прес-конференції з приводу закінчення бюджету участі 23 жовтня мер Житомира сказав, що немає іншого рішення, крім як фактично накласти вето на бюджет участі. 1 листопада мерія оприлюднила список людей, які не зареєстровані в Житомирі й голосували онлайн за проекти бюджету участі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: координаційна рада бюджет участі сесія міськрада  
Матеріали по темі