Політика

У Житомирі відбувся фінальний етап акції «Медицина для людей»

14 November 2018, 16:22

14 листопада, в Всесвітній день боротьби з діабетом, у Житомирі пройшов фінальний етап цьогорічної акції «Медицина для людей», яка проходила в рамках Національного медичного проекту від об'єднання «Самопоміч». Цього дня ми провели скринінг до КП «Інспекція з благоустрою міста Житомира». Більшість працівників підприємства зробили безкоштовний експрес-тест на рівень цукру у крові.

Нагадаємо протягом чотирьох місяців усі охочі житомиряни мали змогу безкоштовно зробити експрес-тест на рівень цукру в крові та виміряти тиск у спеціально облаштованих наметах. Така акцій надзвичайно корисна для містян, адже кожного дня фахівці виявляли людей з завищеним рівнем цукру у крові. Загалом участь в акції взяло близько п'яти тисяч житомирян.

Проект «Медицина для людей» у Житомирі стартував у серпні цього року та з вересня до проведення скринінгів в обласному центрі долучилися: смт Черняхів, м. Андрушівка, м. Коростень, м. Бердичів, смт. Попільня, м. Баранівка, смт Пулини, м. Овруч та м. Новоград-Волинський.

В Україні статистика щодо людей, які страждають на цукровий діабет, доволі сумна – це близько 1,5 мільйона осіб. За аналізом медичних експертів, цифри серйозно занижені, а кількість хворих вже перевищила 2 мільйони осіб і продовжує стрімко зростати щороку.

Прес-служба об’єднання «Самопоміч»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі