Місто

​Житомирський водоканал вдруге спробує закупити 130 тонн солі по 5 грн/кг: обидві пропозиції відхилили

15 November 2018, 11:02

14 листопада 2018 року комунальне підприємство «Житомирводоканал» Житомирської міської ради оголосило другий тендер на закупівлю 130 тонн харчової солі «Екстра» вартістю 653 500 грн, або 5,02 грн за кілограм. Пропозиції прийматимуть до 30 листопада 2018 року.

Пропозиції обох учасників першого, жовтневого тендеру, відхилили через відсутність ряду документів. Сіль хотіли постачати Торгівельний двір «Українська товарна спілка» по 4,3 грн за кілограм та ТОВ «Сіль Інвест» по 5,0 грн/кг. Було також запитання від невідомого виробника, чому на експертизу водоканалу потрібно везти цілу тонну солі за свій рахунок і чи зацікавить замовника придбання солі виробництва Білорусі по 4,0 грн/кг.

Водоканал відповів, що для проведення промислових випробовувань необхідна сіль саме в кількості 1 тони, оскільки «менша кількість не дозволить отримати достовірні технічні параметри».

На інтернет-сайтах можна знайти таблетовану сіль «Екстра» у фасуванні 25 кг по 154,80 грн за мішок, або 6,16 грн за кілограм. В описі зауважується, що таблетована сіль ідеально підходить для регенерації іонообмінних смол в системах очищення води.

Сіль, яку закуповує «Житомирводоканал», повинна містити харчові добавки, які запобігають її злежуванню. У техдокументації зазначений ряд вимог до хлориту натрію (сіль харчова екстра) з антизлежуючими додатками «для електролітичного отримання розчину гіпохлориту натрію».

За даними Вікіпедії, історична назва водного розчину солі — «лабаракова вода». Має антисептичні та дезінфікуючі властивості, зокрема, використовується як засіб очищення і знезараження води.

Нагадаємо, нещодавно обласний лабораторний центр хробив висновки, що найкраща за санітарно-хімічними показниками вода з труб - у Житомирі та Малинському районі.

Фоторепортаж про те, як «готують» питну воду для житомирян, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода сіль водоканал  
Матеріали по темі