Події

Військова прокуратура Житомирського гарнізону затримала втікача-дезертира

15 November 2018, 12:39

У Київській області військова прокуратура затримала військового-контрактника однієї з частин Житомирщини, який ухилявся від арешту з утриманням на гауптвахті.

Про це 15 листопада Житомир.info повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«10 листопада 2018 року працівники військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України здійснили невідкладний виїзд до м. Біла Церква за місцем проживання військовослужбовця військової служби за контрактом однієї із військових частин Житомирщини. Вказаний військовослужбовець-контрактник злісно ухилявся від виконання вироку місцевого суду м. Житомира, за яким йому призначено покарання у вигляді двох місяців арешту з утриманням на гауптвахті», - поінформувала прес-служба відомства.

Втікача затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наступного дня вказаному військовослужбовцю знову повідомили про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України та застосували запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Досудове розслідування триває. Підозрюваного поміщено до гауптвахти, де він буде чекати остаточного покарання.

Нагадаємо, у 2017 році тільки за 40 днів повернули до частин 74 військовослужбовців з Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2018 суд виніс вирок трьом особам, які «дозволили» втекти з гауптвахти військовослужбовцю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гаупвахта військова прокуратура військовий дезертир  
Матеріали по темі