Здоров'я

Житомирська область отримає 3,2 млн грн на інсулін, а мами хворих на діабет дітей створили ГО

16 November 2018, 10:59

Місцевим бюджетам Житомирської області на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет спрямують 3,2 млн грн.

Розпорядження про відповідні зміни до обласного бюджету підписав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, - повідомила 16 листопада прес-служба Житомирської ОДА.

«Вирішили питання забезпечення інсуліном пацієнтів Житомирщини. За сприяння Геннадія Зубка область отримала державну субвенцію 47,8 млн грн. Сьогодні підписав розпорядження про внесення змін до обласного бюджету. Питання інсуліну і заробітної плати медикам знято», – цитує прес-служба Ігоря Гундича.

Зазначені кошти дозволять повністю закрити потреби районів та міст області у ліках для хворих на діабет, а також будуть спрямовані на покриття недостатності по заробітній платі медичним працівникам, - запевняють в ОДА.

Варто зазначити, що 14 листопада відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом.

До цієї дати у Бердичеві провели благодійний захід «Я сильніший за діабет» на підтримку хворих дітей, - повідомила Житомир.info бердичівська громадська організація «Діабет і діти».

«На сьогоднішній день 31 дитина у Бердичеві та ще 5 діток з Бердичівського району хворіють на цукровий діабет. Їм постійно колють пальчики, вони не можуть їсти те, що інші діти. Це невиліковна хвороба, з якою вчаться жити діти і їхні батьки. Для того, щоб не бути поодинці у боротьбі з діабетом, у Бердичеві була створена громадська організація «ДІАБЕТ І ДІТИ» – своєрідний інформаційний центр з підтримки сімей, діти в яких хворіють на діабет. На сьогодні це єдина подібна організація у Житомирській області. Її засновниками стали дві молоді мами, які виховують дітей, хворих на цукровий діабет – Анна Левандовська та Марина Левченко», - повідомляють у ГО.

14 листопада під час благодійного заходу дітям та їх батькам розказали, що діабет – це не вирок, і в якості прикладу навели таких успішних людей, як Елвіс Преслі, Шерон Стоун, Сільвестр Сталоне та Мухамед Алі, яким ця хвороба не стала на заваді у досягненні успіху та світового визнання. У формі гри дітки демонстрували навички самоконтролю та ділилися знаннями про діабет. По закінченню на дітей та їх батьків чекали подарунки від партнерів благодійного заходу.

Засновники ГО «Діабет і діти» сподіваються, що їм вдасться створити у Житомирській області одну велику «діа-сім’ю».

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області кількість хворих на цукровий діабет щороку збільшується.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: діабет інсулін субвенція  
Матеріали по темі