Суспільство

Школярів з Житомирської області нагородили подяками за допомогу в затриманні злодія, який викрав ВАЗ та заліз у чужу хату

19 November 2018, 13:25

19 листопада у загальноосвітній школі смт Білої Криниці Радомишльського району у присутності вчителів та школярів поліцейські нагородили трьох учнів за допомогу в оперативному затриманні чоловіка, який намагався заволодіти чужим автомобілем, а потім, тікаючи, ще й заліз в оселю літньої пенсіонерки.

Про це 19 листопада інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Максим Петренко та Вікторія Бурковська навчаються у 7 класі, а їх товариш Максим Подмарьов – у 8. Того вечора, 13 листопада, усі разом, повертаючись додому, йшли вулицею села, коли побачили з дороги чоловіка, який намагався потрапити через вікно у хату літньої односельчанки.

«Діти не розгубились, а відразу кинулись до двору, закрили хвіртку, аби чужинець не зміг втекти, і почали кликати дорослих на допомогу», - розповідає начальник Радомишльського відділення поліції Дмитро Нікурадзе.

«Ми спочатку почули, як б’ється скло, а потім уже побачили дядька, який залазив у хату через щойно розбите вікно», - пояснює Максим Петренко.

Спільними зусиллями жителів села та поліції незнайомця, який виявився жителем Сумщини, затримали. Нині йому за накоєне загрожує кримінальна відповідальність.

А юних учасників події поліцейські відзначили подяками, які вручили разом з солодощами 19 листопада на загальношкільній лінійці.

«Молодці, що не розгубилися, не залишились байдужими до чужої біди і при цьому правильно відреагували на ситуацію: повідомили про неї дорослим та створили перешкоду, аби порушник не зміг втекти до прибуття поліції», - наголосив Дмитро Нікурадзе під час нагородження.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада 2018 року в смт Білій Криниці Радомишльського району чоловік викрав ВАЗ, врізався в дерево та заліз у будинок до самотньої пенсіонерки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Радомишльський район школярі подяка  
Матеріали по темі