Влада

Житомирська прокуратура позивається до ФК «Полісся» з приводу купленого за бюджетні кошти автобуса

19 November 2018, 15:05

Керівник Житомирської місцевої прокуратури подав позов до комунального підприємства «Футбольний клуб «Полісся» Житомирської міської ради та фізичної особи-підприємця Зелінської Ольги Василівни (м. Новоград-Волинський) про визнання недійсним рішення тендерного комітету та договорів купівлі-продажу автобуса за 2 млн 593 тис. грн.

Провадження у справі за позовом прокурора Господарський суд Житомирської області відкрив ухвалою від 15 травня 2018 року.

Суд залучив до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України; управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області та управління Державної казначейської служби України у м. Житомирі Житомирської області.

«Позовні вимоги обґрунтовано, зокрема, тим, що тендерна пропозиція ФОП Заліської О.В. не відповідала кваліфікаційним критеріям та технічним вимогам до предмету закупівлі, передбаченим тендерною документацією (ФОП Заліською О.В. в складі тендерної пропозиції не надано документального підтвердження наявності запропонованого транспортного засобу; речові права на час подання тендерної пропозиції та укладення договору на вказаний транспортний засіб були відсутні), а укладений співвідповідачами договір не відповідав тендерній пропозиції (фактично ФОП Заліською О.В. було передано інший транспортний засіб, ніж той, що передбачався її тендерною пропозицією)», - зазначається в матеріалах суду.

КП «Футбольний клуб «Полісся» 27.08.2018 направив клопотання про призначення автотоварознавчої експертизи, але господарський суд своєю ухвалою від 27 серпня у задоволенні клопотання відмовив і призначив справу до судового розгляду по суті на 12 вересня 2018 року.

«Згідно доданої до матеріалів справи тендерної пропозиції, ФОП Заліської О.В., остання вказала, що має можливість та погоджується виконати вимогу замовника, щодо автобусу туристичного для перевезення пасажирів Iveco Marcopolo Viaggio 350 10 mtr Euro 5. Також погодилася на дотримання умов цієї пропозиції.... За вказаного, суд не вбачає законодавчо визначених підстав для призначення авто товарознавчої експертизи з визначених відповідачем1 питань», - йдеться в ухвалі суду від 27 серпня.

ФК «Полісся» подав апеляцію на це рішення, яку 24 вересня 2018 року Рівненський апеляційний суд прийняв до розгляду. Після цього Господарський суд Житомирської області зупинив розгляд справи до повернення матеріалів з вищої інстанції.

6 листопада Північно-західний апеляційний господарський суд, який тепер розглядає справи Рівненського апеляційного суду, вирішив оголосити перерву в судовому засіданні: наступний розгляд апеляційної скарги відбудеться 26 листопада 2018 року о 15:00 год.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року в Житомирській облдержадміністрації представили чергового тренера ФК «Полісся» та показали автобус, придбаний спеціально для потреб клубу.

Договір з ФОП Заліською на придбання автобусу був укладений 19 грудня 2017 року. 26 грудня була укладена додаткова угода щодо внесення змін до договору.

«У зв’язку з тим, що в договорі була допущена описка, сума договору була вказана з урахуванням ПДВ, а переможець торгів (Продавець) не є платником ПДВ, сторони дійшли згоди внести зміни до пункту 4.1 розділу 4 Договору «Вартість транспортного засобу і порядок оплати», виклавши його у наступній редакції: «Вартість Транспортного засобу, що є предметом даного Договору складає 2 593 000 (два мільйони п’ятсот дев’яносто три тисячі) гривень 00 копійок без ПДВ.» 2. Інші умови Договору та Додатків до нього, не зазначені у даній Додатковій угоді, залишаються без змін. Остаточна сума закупівлі, з урахуванням додаткової угоди, залишається не змінною», - йдеться у поясненні до цієї угоди.

А 26 січня 2018 року уклали ще одну додаткову угоду.

«В зв’язку з тим що данні номер кузова та шасі зазначені в акті прийому-передачі відрізняються від тих, що були зазначені в договорі купівлі-продажу транспортного засобу № 19/12 від 10 грудня 2017 року, сторони дійшли згоди внести зміни. Інші умови Договору та Додатків до нього, не зазначені у даній Додатковій угоді, залишаються без змін», - пояснили в КП «Футбольний клуб «Полісся».

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 11 жовтня 2017 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що народний депутат Вадим Кривенко (фракція Народного фронту) взявся профінансувати закупівлю автобуса для футбольного клубу «Полісся».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус суд прокуратура ФК "Полісся" футбол  
Матеріали по темі