Місто

​У Житомирі думають над створенням комунального підрозділу для обслуговування ліфтів, бо приватні фірми завищують тарифи

21 November 2018, 14:52

У Житомирі приватні компанії, що займаються обслуговуванням ліфтів, підвищили більш як удвічі, вартість надання своїх послуг. Чим зумовлене підвищення тарифу, мешканцям та керівникам будинків невтямки, тому останні звернулися за допомогою до членів виконкому.

«Було рішення №913 міської ради, яке розв’язало руки ліфтовим компаніям і вони підвищили ціни, де у 2 рази, а де у 5 разів. Ми хочемо знати обґрунтування цього тарифу, за що ми будемо платити такі кошти і люди хочуть знати. Голови ОСББ посилали запити до ліфтових компаній, щоб вони надали обґрунтовану відповідь про тарифи, але ніхто цього не отримав», - розповідає голова ОСББ «Європа Плюс» Віталій Карсовецький.

Роз’яснювати ситуацію береться мер міста Сергій Сухомлин, зазначаючи: про проблеми знає, більше того - в міськраді вже працюють над вирішенням «ліфтового» питання.

«Я знаю, що на минулому тижні було відключено 55 ліфтів. Сергій Миколайович займався цим питанням (ред., Сергій Кондратюк - заступник Житомирського міського голови), ліфти включили. Проте, я знаю, що склалась ситуація, коли ліфтові організації, які обслуговують будинки, я не кажу про об’єктивність розрахунків ціни за послуги на обслуговування ліфтів, але якщо порахувати - це дуже велика сума в об’ємах міста. Ми зараз розглядаємо: чи ліфтові компанії з розумінням починають підходити до тарифу, чи ми будемо робити на одному з комунальних підприємств окремий підрозділ, який буде займатись обслуговуванням ліфтів. Ми зараз вже усе це прораховуємо і може місто візьме на себе цю відповідальність по обслуговуванню ліфтів», - роз’яснює Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


А поки одні шукають шляхи вирішення питання, іншим приходять розрахунки за техобслуговування ліфтів від 800 до більш як 2 тис. грн/місяць, бідкаються мешканці ОСББ. Щоб поставити у рівні умови ОСББ, ЖБК та управителів багатоквартирних будинків, після більш як півгодини обговорень, на виконкомі вирішують внести зміни у рішення №913 від 5.09.2018.

«У зв’язку з нерівними умовами житлового фонду ОСББ, ЖБК та будинками, якими управляють управителі, внести зміни в п.2 Рішення №913. А саме вилучити абзац з п.2: « Будинки, ЖБК, ОСББ, відомчі житлового фонду, а для управителів багатоквартирних будинків не раніше 1 року здати укладання з ними договору про надання послуг з управлінням багатоквартирними будинками», - зачитує начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Юрій Мостович.

Окрім цього, члени виконкому доручили департаменту економічного розвитку, спільно з управлінням житлового господарства, підготувати обґрунтування тарифу за ліфтові послуги й надати результати розрахунків упродовж місяця на розгляд членам виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень через неналежне обслуговування в Житомирі вимкнули 55 ліфтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліфт тариф ОСББ виконком  
Матеріали по темі