Суспільство

​Медики Житомирської області звернулися до керівників єпархій УПЦ МП з проханням підтримати єдину помісну церкву

23 November 2018, 15:22

Медичні працівники Житомирщини закликали митрополита Житомирського і Новоград-Волинського УПЦ Никодима та митрополита Овруцького і Коростенського УПЦ Віссаріона підтримати створення в Україні єдиної помісної церкви.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської ОДА.

Звернення підписали 525 медичних працівників Житомирської області.

Таким чином медики долучилися до ініціативи керівників області та міста і культурних діячів, які напередодні також звернулися до керівників єпархій УПЦ МП підтримати єдину помісну церкву.

«Медичні працівники, як і священнослужителі, роблять Божу справу, повертаючи до життя людей. Кожного дня, беручи до рук скальпеля або вислуховуючи хворого, ми просимо Божої допомоги у своїй роботі. Дуже часто медики, як і священнослужителі, рятують душі від розпачу та зневіри. Тому звертаємося до вас з проханням зрозуміти всю важливість створення єдиної помісної української церкви і дати можливість кожному вірянину обрати той храм, де його душа та серце відчують Божу благодать», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, спільне звернення щодо створення єдиної православної церкви до керівників єпархій УПЦ МП 20 листопада підписали голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма та міський голова Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, керуючий Житомирською єпархією УПЦ КП розповів про наслідки та процес отримання Томосу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква медик лікар Томос митрополит УПЦ  
Матеріали по темі