Події

​Молодики, які напали на таксиста у Коростенському районі, причетні ще до 3 кримінальних справ, - поліція

23 November 2018, 16:45

У ході досудового розслідування розбійного нападу на водія таксі у Коростенському районі слідчі поліції встановили причетність підозрюваних до крадіжки з магазину, грабежу та незаконного заволодіння автомобілем у Хорошівському районі Житомирської області.

Про це повідомили в прес-службі ГУНП в Житомирській області.

«Як повідомлялось раніше, 11 листопада уночі у Коростенському районі двоє молодиків вчинили розбійний напад на водія таксі, завдавши йому тілесних ушкоджень та відібравши його автомобіль. Уже за кілька годин поліцейські встановили особи підозрюваних та затримали їх. Кримінальне провадження було розпочато за ознаками правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 187 (Розбій) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України», - нагадали в поліції.

У процесі перевірки підозрюваних слідчі поліції викрили причетність обох до кількох злочинів, учинених за тиждень до описаних подій. Так, за одну ніч, з 6 на 7 листопада, молодики набідокурили у сусідньому Хорошівському районі.

«За зібраними нами відомостями і речовими доказами, 18-ти та 22-річний жителі с. Грозине обґрунтовано підозрюються у крадіжці з торгівельного закладу у райцентрі, пограбуванні місцевого жителя і незаконному заволодінні транспортним засобом. Обидва свою вину визнали. Угнаний ними автомобіль «Volkswagen Caddy» розшуканий і вилучений на Коростенщині», - повідомив начальник Хорошівського ВП ГУНП Руслан Прищепа.

Відтак, близько півночі 6 листопада обидва молодика, пошкодивши грати на терасі та дверні замки у магазині, винесли звідти виручку і продукти харчування на суму загалом близько 2 тисяч гривень. Уже за годину після того під час чаркування просто неба із місцевим жителем, вони відібрали у нового знайомого мобільник. А добираючись на Коростенщину, угнали припаркований на одній з вулиць «Volkswagen». На удачу підозрюваних, ключі від автівки знаходились просто у замку запалювання.

«За всіма фактами триває розслідування розпочатих кримінальних проваджень – за ч.3 ст.185 (Крадіжка), ч.2 ст.186 (Грабіж) та ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. Старший із молодиків нині знаходиться під вартою, молодшому ж судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту», - поінформували в прес-службі ГУНП в Житомирській області.

За сукупністю вчинених молодиками злочинів обом може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Нагадаємо, вночі 11 листопада у Коростенському районі двоє молодиків напали на водія таксі, завдавши йому тілесних ушкоджень та відібравши його автомобіль. https://www.zhitomir.info/news_179105.html

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році двох жителів Коростеня засудили за вбивство таксиста: одного – довічно, іншого – на 15 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП напад на таксі крадіжка грабіж угон  
Матеріали по темі